Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ο πρωθυπουργός μάς έπεισε:Μαζική καταδίκη των κυβερνητικών συνδυασμών τώρα!

Ψήφο στην Ανταρσία στο Αιγαίο-Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Απέτυχε πλήρως η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εκβιάσει το λαό ενόψει των κρίσιμων εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, κατά τη χθεσινή διακαναλική συνέντευξη, μια στημένη προπαγανδιστική διαδικασία. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση μας έλεγε ότι οι εκλογές γίνονται για τον Καλλικράτη και την επιλογή των «κατάλληλων» αυτοδιοικητικών προσώπων. Βλέποντας όμως ότι οι εργαζόμενοι θέλουν να καταδικάσουν την κυβερνητική πολιτική, το Μνημόνιο και την άγρια εξυπηρέτηση του χιλιοπληρωμένου χρέους και ότι οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ «πιάνουν πάτο», ο πρωθυπουργός σαν κοινός εκβιαστής προσπάθησε να απειλήσει τον κόσμο ότι εάν δεν ψηφίσει τους εκλεκτούς του Μαξίμου θα υπάρχει ακυβερνησία, θα δυσαρεστηθούν οι αγορές (!), θα απειληθούμε με χρεοκοπία. Η βαρετή επανάληψη των σαθρών κυβερνητικών «επιχειρημάτων» έπεισε ότι η αντιλαϊκή πολιτική είναι σταθερή επιλογή για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Δέσμιος των «αγορών», των τραπεζών και του κεφαλαίου ο Γ. Παπανδρέου δεν καταλαβαίνει ότι με όσα λέει κάνει ακόμα πιο ελκυστική την καταψήφιση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και όσων ανήκουν στο τόξο προώθησης της αντεργατικής πολιτικής, με αυτό το Μνημόνιο ή με κάποιο άλλο. Αφού η καταψήφισή τους δημιουργεί τόσο μεγάλο πρόβλημα στην προώθηση του σφαγείου κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τότε αξίζει αυτό να γίνει μαζικά και μάλιστα με τον πιο αποφασιστικό και ξεκάθαρο τρόπο: με την υπερψήφιση των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, της Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής της επίθεσης της ολιγαρχίας, των συνδυασμών που στηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στηρίζουν ένα εργατικό πρόγραμμα απάντησης στην κρίση και στην αστική επίθεση.
Με προμετωπίδα την ανάγκη στάσης πληρωμών και άρνησης πληρωμής – διαγραφή του ληστρικού δημόσιου χρέους, τη ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ, την αύξηση των μισθών και των συντάξεων, την απαγόρευση των απολύσεων, την προστασία των ελεύθερων χώρων, του δασικού και δημόσιου πλούτου και του περιβάλλοντος, την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο και την ποιοτική δημόσια – δωρεάν παιδεία – υγεία και πρόνοια για όλους και όλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...