Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ψυχρότητα και αποστάσεις Τσίπρα - Αλαβάνου σε εκδήλωση κατά του μνημονίου

Βαρύ το κλίμα ανάμεσα στους κ.κ. Τσίπρα και Αλαβάνο (φωτ. αρχείου)
 
Κάτι παραπάνω από εμφανές ήταν το ψυχρό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα και τον προκάτοχό του, επικεφαλής του Μετώπου και υποψήφιο περιφερειάρχη Αλέκο Αλαβάνο σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα Ανατροπή του μνημονίου! Αριστερή εναλλακτική λύση και σοσιαλιστική προοπτική.
Οι δύο πολικοί κάθισαν σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο, ενώ ο κ. Αλαβάνος, αφού αναφέρθηκε στις έριδες στο χώρο της Αριστεράς, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε εδώ μέσα αριστεροί σύντροφοι και κάνουμε ότι δεν βλέπουμε ο ένας τον άλλο».
Αναφερόμενος στο θέμα της διάσκεψης, ο Αλέκος Αλαβάνος είπε ότι για να έρθει η σοσιαλιστική προοπτική πρέπει να ανατραπεί το μνημόνιο, αλλά για να γίνει αυτό, τόνισε, πρέπει η Αριστερά να δώσει στον κόσμο συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς θα είναι το αύριο. Είπε, ακόμη, ότι η αριστερά πρέπει να αξιοποιήσει τις περιφερειακές εκλογές και να αναδείξει δυνάμεις που θα τολμήσουν την ανοιχτή σύγκρουση με την εφαρμογή του μνημονίου.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ζούμε στη δίνη μιας πρωτοφανούς καπιταλιστικής κρίσης, υποστήριξε ότι η χώρα αποτελεί ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πείραμα, καθώς εδώ δοκιμάζονται οι κοινωνικές αντιστάσεις και η Αριστερά, της οποίας πρώτο καθήκον είναι η ανατροπή του μνημονίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε εξάλλου ότι μεγάλη ευθύνη της Αριστεράς και των κοινωνικών κινημάτων είναι να υπερβούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Δήλωσε ακόμη ότι η σημερινή κατάσταση επιτάσσει την ανασύνταξη των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και το συντονισμό της με τα κινήματα της Ευρώπης για την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και την επικράτηση μιας σοσιαλιστικής κοινωνίας.
πηγή in.gr
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...