Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Καρατζαφέρης: Και δεδηλωμένος (πλέον) φορέας του ψεύδους!

του Νίκου Μπογιόπουλου

«Εθνικόν είναι ό,τι συμφέρει το έθνος, είτε είναι αλήθεια, είτε είναι
ψέματα»!
*
Πρόκειται για το νέο καρατζαφέρειο απόφθεγμα το οποίο εκσφενδονίστηκε ανερυθρίαστα, με όλο το στόμφο που αρμόζει στη χυδαιότητα του εκφασισμού.
*
Τι είπε, λοιπόν, στην ουσία, ο «πατριώτης» Καρατζαφέρης που συνυπογράφει μειώσεις μισθών και «απελευθέρωση» των απολύσεων;
Οτι η άρχουσα τάξη μας και τα πολιτικά της εξαπτέρυγα χρησιμοποιούν κάθε λογής ψέμα, το οποίο μεταβαπτίζουν σε «εθνική αλήθεια»!
Οτι μετέρχονται κάθε λογής φαυλότητας, την οποία αποδίδουν σε λόγους «εθνικού χρέους»!
Οτι επιδίδονται σε κάθε λογής δολιότητα, την οποία ανάγουν σε «εθνικό καθήκον», ενώ δεν πρόκειται παρά για τη δική τους στενή «αλήθεια», για τη δική τους «συντεχνιακή» επιδίωξη, για το δικό τους, τελικά, ταξικό συμφέρον!
*
Το ψεύδος υπηρετεί το έθνος (!), λέει ο Καρατζαφέρης, και μάλιστα από του βήματος της Βουλής, σε μια αποθέωση του μακιαβελικού «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».
Αλλά το μόνο έθνος που μπορεί να εξυπηρετείται μέσω του ψεύδους είναι το «έθνος» των εκμεταλλευτών, των σφετεριστών και κανένα άλλο.
Εκείνο, δηλαδή, το «έθνος», το «έθνος» των πλουτοκρατών που υπηρετεί ο Καρατζαφέρης, και το υπηρετεί ψηφίζοντας μνημόνια που διαλύουν τη ζωή του «έθνους» των εργατών.
*
Οπαδός του ψεύδους, δεδηλωμένος πλέον (!), ο αντικομμουνιστής Καρατζαφέρης. Για λόγους ...«εθνικούς», όπως ισχυρίστηκε.
Που σημαίνει ότι, στο όνομα του «έθνους», μπορεί ο κάθε τσαρλατάνος να βυθίζει την Ελλάδα στην πολιτική απάτη!
Οτι ο κάθε δημαγωγός, ο κάθε παραχαράκτης, ο κάθε εξωνημένος, επικαλούμενος το «εθνικό ιδεώδες», μπορεί να διεκδικεί το ελεύθερο για να φλομώνει το ακροατήριό του με ψέματα!
*
Η χρήση του ψεύδους ενδείκνυται για το «καλό του έθνους» (!), μας λέει ο Καρατζαφέρης.
Αλλά η αποδοχή του ψεύδους, ως αρμός των διαπροσωπικών, των κοινωνικών, των διακρατικών και κάθε μορφής σχέσεων, ισοδυναμεί με την κατάλυση της έννοιας του «δίκιου», αφού
το ψεύδος δεν είναι παρά η «αλήθεια» του άδικου!
*
Να, επομένως, τι επαγγέλλεται ο Καρατζαφέρης, για λογαριασμό του ιδίου και των ομοίων του:
Ελάτε, διακηρύσσει, να συμφιλιώσουμε το λαό με το ψέμα και ως εκ τούτου με την αδικία!
Ελάτε να του διδάξουμε ότι έχει «χρέος» να ακούει και να δέχεται αδιαμαρτύρητα τα ψέματά μας, παραιτούμενος από το δίκιο του!
Μάθετε το λαό ότι είναι «εθνική του υποχρέωση» να σκύβει το κεφάλι στα ψέματα,λοβοτομήστε το λαό να αποστρέφεται την αλήθεια, όταν η αλήθεια δεν συμφέρει τους λαοπλάνους!
Ιδού το «πολιτικό μανιφέστο» του Καρατζαφέρη!
*
Βέβαια, ο Διονύσιος Σολωμός είχε αντίθετη άποψη:
«Το έθνος πρέπει να μάθει να θεωρεί εθνικόν ό,τι είναι αληθές», απαντούσε ο ποιητής του Εθνικού Υμνου.
Τι μπορεί, όμως, να ξέρει από πατριωτισμό, αυτός, ένας ποιητής, συγκρινόμενος με τον αρχηγό του Αδωνι, του Βορίδη και του Βελόπουλου...
*
Από μια άποψη - και με αυτή του τη δήλωση-ωδή στον «γκαιμπελισμό» - ο Καρατζαφέρης αποδεικνύεται χρήσιμος.
Ετσι εγκατεστημένος να τσαλαβουτάει στο βούρκο του αστικού πολιτικού κατεστημένου, μέσα στην αμετροέπεια και τον κυνισμό του, αποκαλύπτει όλα όσα οι ομοειδείς του της«γαλαζοπράσινης» πολυκατοικίας δεν θα μπορούσαν να πουν οι ίδιοι.
Και τα έχουν αναθέσει σ' αυτόν.

πηγή: Εφημερίδα Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...