Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας κατά του νόμου-πλαισίου

Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποίησαν το πρωί της Πέμπτης φοιτητικοί σύλλογοι, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με το νέο νόμο-πλαίσιο του υπουργείου Παιδείας.
Αυτοί την ώρα, περίπου 500 φοιτητές βρίσκονται έξω από τη Βουλή. Κλειστές οι οδοί Βασ. Σοφίας, Αμαλίας και Πανεπιστημίου

Στο μεταξύ, η πανεπιστημιακή κοινότητα δηλώνει έτοιμη να ανοίξει «πόλεμο» με το υπουργείο Παιδείας, περιμένοντας τις κυβερνητικές προτάσεις για τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση. Το Σαββατοκύριακο, στη Σύνοδο των πρυτάνεων ΑΕΙ το Σαββατοκύριακο στο Ρέθυμνο, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, έχει καλέσει σε διάλογο κόμματα, κοινωνικούς φορείς και καθηγητές. Φοιτητές ήδη διοργανώνουν πορεία διαμαρτυρίας.
Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μην συμμετάσχει στη Σύνοδο των Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο. Τις τελευταίες ημέρες, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις. Ομάδες φοιτητών εξήγγειλαν κινητοποιήσεις για σήμερα, όπως καταλήψεις σε λεωφορεία της γραμμής 608 που εξυπηρετεί το πανεπιστήμιο και παραστάσεις στα γραφεία των προέδρων τμημάτων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Αύριο, φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία προς την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Υπό κατάληψη βρίσκονται ήδη το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, το Φυσικό του Πανεπιστημίου Αθηνών και σχολές της περιφέρειας.
«Αν μας πουν ότι ''σας δίνουμε τώρα τις προτάσεις μας και σε δύο μήνες νομοθετούμε'', θα μας βρουν απέναντί τους» δήλωσε στο «Βήμα» η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας των καθηγητών Πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ), Ευγενία Μπουρνόβα. «Για τις αλλαγές που μας έχουν ήδη ανακοινώσει χρειάζεται διαβούλευση πολλών μηνών»
πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...