Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Ώρες αγωνίας για τους εγκλωβισμένους μεταλλωρύχους

Σε λίγες ώρες αναμένεται να ξεκινήσει η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 33 μεταλλωρύχων οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο ορυχείο Σαν Χοσέ στη νότια Χιλή από τις 5 Αυγούστου. Ο πρώτος μεταλλωρύχος που θα μεταφερθεί στην επιφάνεια της γης με τον ειδικό μεταλλικό κλωβό είναι ο 31χρονος Φλορένσιο Αβάλος.

Διασώστες δοκιμάζουν την ειδική κάψουλα που θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει με ασφάλεια στην επιφάνεια τον έναν μετά τον άλλο τους εγκλωβισμένους  

Διασώστες δοκιμάζουν την ειδική κάψουλα που θα χρησιμοποιηθεί για να φέρει με ασφάλεια στην επιφάνεια τον έναν μετά τον άλλο τους εγκλωβισμένους Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 4.000 άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι, έχουν κατακλύσει την γύρω περιοχή για να παρακολουθήσουν την τελευταία φάση της διάσωσης.
Ο πρόεδρος της Χιλής Σεμπαστιάν Πινέρα και ο Βολιβιανός ομόλογός του Εβο Μοράλες αναμένεται ότι θα παρευρεθούν στην επιχείρηση, καθώς ένας από τους 33 μεταλλωρύχους είναι βολιβιανός.
Η επιχείρηση διάσωσης θα ξεκινήσει σήμερα νωρίτερα απ' ότι είχε αρχικά ανακοινωθεί και συγκεκριμένα στις 20:00 τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ο Κάρλος Βίλχες τοπικός βουλευτής που βρίσκεται κοντά στις επιχειρήσεις διάσωσης. "Μπορούμε να πούμε με αρκετή βεβαιότητα ότι η επιχείρηση διάσωσης θα ξεκινήσει σήμερα" Τρίτη στις 20:00, δήλωσε ο Βόλχες που ήταν και ο ίδιος μεταλλωρύχος.
Πρώτα οι οικογένειες και μετά ο Τύπος
Οι 33 μεταλλωρύχοι που ετοιμάζονται για τον απεγκλωβισμό τους από το ορυχείο Σαν Χοσέ της Χιλής ευχαρίστησαν τους δημοσιογράφους που φροντίζουν να ενημερώνουν για τις εξελίξεις αλλά τους ζήτησαν ταυτόχρονα «να κάνουν λίγη υπομονή» και να τους αφήσουν να χαρούν «λίγες ημέρες» μαζί με τις οικογένειές τους προτού τεθούν στη διάθεσή τους για να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους. 

πηγή: enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...