Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Κονσερβοκούτι vol.6


«Στημένο ρεπορτάζ» από το BBC η επίθεση με το παπούτσι;


Από το μεσημέρι κάνει το γύρο του κόσμου το βίντεο με την επίθεση με παπούτσι σε βάρος του ΓΑΠ έξω από τη ΔΕΘ. Οπως όμως αποκαλύπτεται αρκετές ώρες αργότερα η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική...
Ο συνεργάτης του BBC στην Ελλάδα Μάλκολμ Μπράμπαντ είχε έρθει σε επαφή μια μέρα πριν με τον Στέργιο Πραπεβεζή, δράστη της χθεσινής επίθεσης με το παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού και τον ακολούθησε με τη κάμερα για να καταγράψει το περιστατικό. Στο βίντεο που τράβηξε με τη φωτογραφική του μηχανή του ο κ. Μπράμπαντ (δεξιά στη φωτογραφία) ο κ. Πραπεβεζής διαμαρτύρεται αμέσως μετά τη σύλληψη του στα αγγλικά, γνωρίζοντας προφανώς ότι την πράξη του κατέγραφε με τη κάμερα ο Βρετανός δημοσιογράφος.
‘Άλλοτε μόνιμος ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, ο Μ. Μπράμπαντ εργάζεται τώρα «με το κομμάτι» και στην προσπάθεια του να πουλήσει περισσότερα ρεπορτάζ στο Λονδίνο αποδίδουν συνάδελφοι του το χθεσινό επεισόδιο. Από την πλευρά του, ο Μ. Μπράμπαντ υποστηρίζει ότι ο κ. Πραπεβεζής ήταν αποφασισμένος να πετάξει το παπούτσι, ανεξάρτητα αν θα υπήρχε κάμερα για να καταγράψει το περιστατικό. Η πρόκληση γεγονότων από ρεπόρτερ παραβιάζει τους κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Το BBC απέσυρε από την ιστοσελίδα του το βίντεο που είχε αρχικά αναρτήσει.
Τελικά, ο αστείος μεν συμπαθής δε γιατρός από τη Φλώρινα που θύμισε τεντυμπόι της δεκαετίας του 60 δεν ήταν παρά ένα στημένο ρεπορτάζ.Αλλά μάλλον δεν ήταν μόνο ο δημοσιογράφος στο κόλπο.
Γιατί εντελώς ΤΥΧΑΙΑ οι (ασφαλίτες, φυσικά) κύριοι που είναι γύρω από τον κ. Πρεπαβέζη του την πέφτουν μόλις πετάξει το παπούτσι.
Εντελώς ΤΥΧΑΙΑ όλοι αυτοί βαφτίζονται μπάτσοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...