Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Κονσερβοκούτι vol. 4



Ψηφίστηκε στη Βουλή χθες το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αφορούσε κυρίως θέματα της ΕΡΤ αλλά και του υφυπουργείου Τουρισμού.Στο άρθρο 23 του, λοιπόν, ορίζεται ότι θα αποζημιώνονται οι αλλοδαποί τουρίστες που αναγκάζονται παρά τη θέλησή τους να παραμείνουν στον τόπο διακοπών τους περισσότερο από όσο σκόπευαν λόγω «φυσικών καταστροφών ή απεργιακών κινητοποιήσεων»!
Η πρόθεση της νομοθετικής αυτής  ρύθμισης είναι προφανής. Αποσκοπεί στην ενίσχυση της δυνατότητας χαρακτηρισμού μιας απεργίας ως «επιζήμιας για το κράτος ενέργειας» από τα δικαστήρια και όπως αναμενόταν υπερψηφίστηκε πανηγυρικά από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΝΔ.Ποιος θα ξεχάσει άραγε τις κορώνες βουλευτών των συγκεκριμένων κομμάτων για δυσφήμιση της χώρας ή το πλήγμα στον τουρισμό κάθε φορά που οι λιμενεργάτες ή οι οδηγοί φορτηγών έκαναν απεργία;
Ο σοσιαλιστής υφυπουργός Νικητιάδης δήλωσε ότι «αντιλαμβανόμαστε πλήρως το δικαίωμα στην απεργία, αλλά από την άλλη αντιλαμβανόμαστε το δικαίωμα προστασίας του δημοσίου συμφέροντος».Είναι γνωστό άλλωστε  οτι το δικαίωμα στην απεργία είναι νόμιμο μέχρι αυτή να κηρυχθεί οπότε καθίσταται παράνομη!!!
Ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κύριος Τζαβάρας υπογράμμισε ότι η ΝΔ κάνει την καρδιά της πέτρα και υπερψηφίζει αυτό το νομοσχέδιο του ΠΑΣΟΚ, καθόσον αφορά «τις εκβιαστικές απεργίες που εκβιάζουν το ελληνικό δημόσιο ή το κράτος, με τρόπους που δεν έχουν σχέση με το πρόσωπο του εργοδότη τους, προκειμένου να επιτύχουν γενικότερης σημασίας μεταρρυθμίσεις ή διεκδικήσεις οικονομικού περιεχομένου»
Τέλος, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Μ. Βορίδης υπερθεμάτισε τονίζοντας τη σημασία του «δικαιώματος της ελεύθερης συμμετοχής του καθενός στην απεργία». Υπενθύμισε δε στην κυβέρνηση ότι πρέπει να επεμβαίνει δυναμικά για την αποκατάσταση της τάξης όταν παραβιάζεται το ιερό δικαίωμα της απεργοσπασίας (για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας).
Το νομοσχέδιο καταψήφισαν όπως αναμενόταν οι εθνικοί μειοδότες (λέγε με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ).
Ευτυχώς που οι υγιώς και εθνικώς σκεπτόμενες πολιτικές δυνάμεις του τόπου  μπορούν  να μαλώνουν για τα μάτια του κόσμου, αλλά τελικά συμφωνούν στα βασικά.
Και για το τέλος μια απορία.Αυτή η ψυχή, ο Παναγόπουλος, ο ηγέτης της εργατικής τάξης της Ελλάδας, ο φόβος και ο τρόμος του ντόπιου και ξένου κεφάλαιου, ο εφιάλτης του ΔΝΤ και της τρόικας ... γιατί δεν είπε κάτι;
Πληροφορίες που τον θέλουν ήδη στη Θεσσαλονίκη να προετοιμάζεται ια το τριήμερο κυβερνητικό πάρτι της ΔΕΘ ελέγχονται ως ανακριβεις...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...