Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Σκηνικό ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΡΗΞΗΣ

Λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα ολκληρώθηκε η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαιώνοντας το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το μόρφωμα με αφορμή την επιλογή του υποψηφίου Περιφερειάρχη Αττικής.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις προτάσεις που είναι εδώ και καιρό γνωστές. Από την πλευρά του ΣΥΝ ο εργατολόγος Αλ. Μητρόπουλος και από την πλευρά του ''Μετώπου'' ο Αλ.Αλαβάνος.Μετά από σειρά συζητήσεων όπου κυριάρχησαν η ένταση και οι εκατέρωθεν διαξιφισμοί και στην προσπάθεια να βρεθεί μια συναινετική λύση ο ΣΥΝ πρότεινε το Θ.Δρίτσα, γραμματέα της κοινοβουλευτικής του ομάδας, ενώ οι συνιστώσες που απαρτίζουν το ''Μέτωπο'' επανέλαβαν την πρωινή πρόταση Αλαβάνου για τη Ν.Βαλαβάνη βάζοντας όμως στο τραπέζι και το όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΝ Π.Λαφαζάνη.
Και μετά από αυτές τις προτάσεις, όμως, στο μόνο που συμφώνησαν είναι ότι διαφωνούν.Έτσι αποφάσισαν τη συνέχιση της συνεδρίασης το πρωί στις 9.Σε περίπτωση που το αδιέξοδο παραμείνει, πράγμα που φαντάζει ως το πλέον πιθανό, θεωρείται δεδομένο οτι ο ΣΥΝ θα ανακοινώσει τη στήριξή του στον Αλ.Μητρόπουλο ενώ στις 12 το μεσημέρι ο Α.Αλαβάνος  θα ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα μέσα απο τη συνέντευξη τύπου που θα δώσει  οριστικοποιώντας έτσι ένα διαζύγιο που μοιάζει αναπόφευκτο.

Κα.Πα

1 σχόλιο:

  1. Αυτα συμβαινουν οταν οι συμμαχιες δε βασιζονται στην ενοποιηση του πολιτικου σχεδιου και περιεχομενου αλλα σε εφημερους εκλογικους στοχους.Τοσο καιρο δε μιλαγαν για την ενοτητα της αριστερας ως μοναδικο αναγκαιο?Ιδου που καταληγει οταν εμμονικα μιλας για ενοτητα χωρις να προσδιοριζεις το περιεχομενο αυτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...