Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Γιούχαραν τον Τόνι Μπλερ

"Χασάπη Μπλερ" φώναζαν οι Ιρλανδοί διαδηλωτές οι οποίοι υποδέχθηκαν τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ στο Δουβλίνο, εκσφενδονίζοντάς του αυγά, παπούτσια και άλλα αντικείμενα, αποδοκιμάζοντας έτσι την στάση του στον πόλεμο του Ιράκ αλλά και την ειρηνευτική διαδικασία στην Ιρλανδία στην οποία πρωτοστάτησε ο πρώην πρωθυπουργός.
Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ύστερα από συμπλοκές με τις δυνάμεις της αστυνομίας έξω από βιβλιοπωλείο στο κέντρο του Δουβλίνου, όπου μετέβη ο Μπλερ για να παρουσιάσει το νέο βιβλίο με τα απομνημονεύματά του και να υπογράψει αντίτυπα για τους αγοραστές τους. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, ο Μπλερ φυγαδεύτηκε από πλαϊνή έξοδο του καταστήματος.
"Καλή σου μέρα, καλή σου μέρα Τόνι, καλή σου μέρα, πόσα παιδιά σκότωσες σήμερα;" ήταν ένα ακόμη σύνθημα των διαδηλωτών που δεν ξεπερνούσαν τα 400 άτομα. Πάντως, η αστυνομία είχε αναπτύξει μεγάλες δυνάμεις στο κέντρο του Δουβλίνου ενώ διακόπηκαν τα δρομολόγια του τραμ και έκλεισαν τα καταστήματα στην περιοχή γύρω από το βιβλιοπωλείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...