Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το ΠΑΣΟΚ θυμάται τις αρχές του κάθε 3 του Σεπτέμβρη...

«Η τραγωδία της Κύπρου» είναι «μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ».

Ετσι ξεκινά η πρώτη κιόλας παράγραφος της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της «3ης Σεπτέμβρη» του 1974.Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα του αμερικανόπνευστου «σχεδίου Ανάν» και της «ευρω-διχοτόμησης» του νησιού.
«Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας», γράφει η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που στέλνει Ελληνες φαντάρους να υπηρετούν υπό τις διαταγές Αμερικανών διοικητών στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι το κόμμα του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», της επέκτασης της «ετεροδικίας» και των «τρομονόμων» made in USA, το κόμμα που θεωρεί - κατά δήλωση του προέδρου του - ότι «ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινές αρχές και αξίες»...

«(Θέλουμε) απαλλαγή της οικονομίας μας από τον έλεγχο του ξένου μονοπωλιακού και ντόπιου μεταπρατικού κεφαλαίου» και «της οικονομικής ολιγαρχίας», λέει η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα του Τσουκάτου, του Μαντέλη και της «Ζήμενς», το κόμμα που έδωσε τα «Ελληνικά Πετρέλαια» στον Λάτση, το αεροδρόμιο στους Γερμανούς, το Ρίο - Αντίρριο στους Γάλλους, τον ΟΤΕ στους ιδιώτες. Πρόκειται για το ίδιο κόμμα που μετά τη συνεργασία του με τα «νέα τζάκια» πέρασε στη συνεργασία του με την «Γκόλντμαν Σακς» και την «Ντόιτσε Μπανκ» του κυρίου Ακερμαν, ο οποίος Ακερμαν εντός των ημερών (αδιευκρίνιστο αν θα είναι λίγο πριν ή λίγο μετά την παραλαβή από τη Γερμανία των υποβρυχίων που «γέρνουν») θα βραβεύσει τον Ελληνα πρωθυπουργό για την πολιτική του...

«Κοινωνικοποίηση του χρηματοδοτικού συστήματος στο σύνολό του, των βασικών μονάδων παραγωγής, καθώς και του μεγάλου εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου», λέει η 3η Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που, μετά την ιδιωτικοποίηση όλου σχεδόν του τραπεζικού συστήματος, έφτασε να ξεπουλάει από τις παραλίες και τα δάση (ελέω ΕΟΤ) μέχρι τα σπήλαια του Διρού και τη διώρυγα της Κορίνθου, το κόμμα που εσχάτως έχει θέσει «πωλητήριο» στη χώρα και μάλιστα (έτσι ορίζει η δανειακή σύμβαση με το ΔΝΤ και την ΕΕ) σύμφωνα με τις διατάξεις του Αγγλικού Δικαίου (!), ενώ η μόνη «κοινωνικοποίηση» που προωθεί είναι της διασποράς των «κουλοχέρηδων» καθ' άπασαν την επικράτειαν!

«Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς» του ιμπεριαλισμού, έλεγε η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη.
Αυτά τότε. Σήμερα, εδώ γελάνε...

«Διαχωρίζεται οριστικά η Εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία».
Αυτά τότε. Προ των υπογραφών Δρυ - Φωτιάδη για το Βατοπέδι...

«Το ΠΑΣΟΚ καλεί τον ελληνικό λαό (...) για μια ανεξάρτητη, σοσιαλιστική και δημοκρατική Ελλάδα», έλεγε η 3η Σεπτέμβρη.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που έχει υπαγάγει τον ελληνικό λαό στην «τεχνογνωσία» αφ' ενός του «σοσιαλιστή» προέδρου του ΔΝΤ και αφ' ετέρου του «δημοκράτη» προέδρου της ΕΚΤ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...