Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΝΤΟΠΗΣ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 15-01, 15:00 ΚΑΜΑΡΑ
  
Η ανακοίνωση της κατασκευής φράχτη 12,5 χιλιομέτρων στον  Έβρο και η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης που θα στοιβάζουν τους μετανάστες, δείχνει ποιοι είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ , στο πλαίσιο της νέας « μεταναστευτικής» πολιτικής.  Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης να εξαπολύσει κυνηγητό και να αντιμετωπίζει σαν κακούργους τους μετανάστες δεν είναι τυχαία  αλλά εντάσσεται στη συνολικότερη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Η εφαρμογή της συνθήκης του Δουβλίνου που μαζί  ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπέγραψαν, είναι ουσιαστικά η εφαρμογή δημιουργίας μιας Ευρώπης φρούριο. Ξεχνάνε όμως να αναφέρουν πως οι ίδιες τους οι πολιτικές, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση ολόκληρων λαών είναι οι βασικές αιτίες που γεννούν τη μετανάστευση.  Η μετατροπή της χώρας σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, η παράδοση διαχείρισης των συνόρων στην FRONTEX, όχι απλά δεν θα λύσει το πρόβλημα, αλλά θα εντείνει το ρατσισμό και τη ξενοφοβία.

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ Ο ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΣ ΤΡΑΓΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Η ανακοίνωση δημιουργίας του τοίχους της ντροπής  γίνεται την ίδια στιγμή που η οικονομική κρίση βαθαίνει και οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα  βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, μέσω του μνημονίου διαρκείας, το  ριζικό σάρωμα των δικαιωμάτων και κατακτήσεων ενός ολόκληρου αιώνα. Είναι προφανές πως το χτύπημα των δικαιωμάτων των μεταναστών σήμερα και η ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή τους από την εργοδοσία, αποτελεί ταυτόχρονα και χτύπημα στην ίδια την ελληνική εργατική τάξη, στοχεύοντας στην διαμόρφωση ακόμη πιο φτηνών και ευέλικτων εργαζομένων. Εργαζόμενων που θα δουλεύουν μαύρα και ανασφάλιστα, και θα μπορούν να τους εκμεταλλεύονται ακόμη περισσότερο οι εργοδότες τους. Ειδικά όταν οι μισθοί συνεχώς συρρικνώνονται, επιβάλλονται ελαστικές σχέσεις εργασίας, μεγαλώνει η φτώχια και η ανεργία, οι μετανάστες είναι οι πρώτοι που χτυπιούνται από τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Είναι το πιο αδύναμο κομμάτι των εργαζομένων και οι εργασιακές τους σχέσεις είναι οι σχέσεις που κεφάλαιο και εργοδοσία θέλουν να επιβάλλουν σε όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μη. Παράλληλα η γκετοποίηση και η συνειδητή υποβάθμιση των γειτονιών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης είναι το μεγάλο κόλπο και φαγοπότι που θέλει να στήσει το κεφάλαιο για τα μελλοντικά real estate και τις «αναπλάσεις». Η μετατροπή των πλατειών σε πάρκινγκ, των ελευθέρων χώρων σε ιδιωτικά διασκεδαστήρια και της κατοικίας σε κερδοσκοπικό εργαλείο είναι τα επόμενα βήματα που θα ακολουθήσουν μετά τις «επιχειρήσεις σκούπα» και τις «εξαφανίσεις» των μεταναστών, αν τους αφήσουμε.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ- ΕΕ –ΔΝΤ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους και να τους ρίξει σε έναν διαρκή εμφύλιο, όσο και αν προσπαθεί να μας πείσει πως για να περάσει η κρίση πρέπει να συναινέσουμε στην πιο βάρβαρη πολιτική των πογκρόμ και της εξόντωσής, γνωρίζουμε πολύ καλά πως ο αγώνας δεν μπορεί να δοθεί ατομικά αλλά συλλογικά. Η ανυπακοή στα μέτρα που προσπαθεί κυβέρνηση και τρόικα να επιβάλουν και η οργάνωσή μας, ελλήνων και μεταναστών στα σωματεία και σε συλλόγους είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να ανατρέψει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Η κοινωνική αλληλεγγύη είναι το όπλο μας που θα στείλει στο περιθώριο μια για πάντα και αυτούς που ποντάρουν στο φόβο και στην εξαθλίωση για να οργανώσουν ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις στον Αγ. Παντελεήμονα και αλλού. Στον αγώνα αυτό, ενάντια στην εφαρμογή του μνημονίου και την διάλυση των εργασιακών μας δικαιωμάτων που κυβέρνηση και τρόικα θέλουν να επιβάλουν, θα είμαστε όλοι ενωμένοι, έλληνες και μετανάστες, για να νικήσουμε!
  • ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ-ΔΝΤ!
  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΟΙΧΟΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΓΜΟΓΗ ΤΗΣ FRONTEX
  • ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ – ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...