Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Άρση ασύλου στη Νομική

Έτοιμη να επέμβει η αστυνομία 
Απ' ότι φαίνεται η κυβέρνηση αποφάσισε και με τους μετανάστες να τελειώνει και το άσυλο να χτυπήσει. Συνεπικουρούμενη από τα δεξιά και "αριστερά" δεκανίκια του συστήματος αλλά και την υποκριτική στάση της πρυτανείας κατέληξαν με συνοπτικές διαδικασίες στην άρση του ασύλου και την βίαιη μεταφορά των μεταναστών. Υποτίθεται ότι είχε προηγηθεί η προσπάθεια να βρεθεί κτήριο αλλού. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα οι όροι της "περιφρούρησης" των μεταναστών στο νέο κτήριο από την αστυνομία, ο αποκλεισμός της πρόσβασης όσων θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους αλλά και το ίδιο το κτήριο δεν έγιναν αποδεκτά από τους μετανάστες. 
Μέχρι στιγμής η Σόλωνος έχει αποκλεισθεί και τα ΜΑΤ έχουν περικυκλώσει τη περιοχή γύρω από τη σχολή εμποδίζοντας την πρόσβαση στη σχολή και πραγματοποιώντας σωματικούς ελέγχους σε όσους πάνε προς τα εκεί
Η κυβέρνηση "Στην ουσία αυτό που κάνει είναι να επιδεικνύει για μια ακόμη φορά την πίστη της στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» απέναντι σε κάθε αγώνα που ξεσπάει. Την απόφασή της να προωθήσει την αντιδραστική πολιτική που επιβάλλει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, να συντρίψει κάθε δικαίωμα, εργατικό ή δημοκρατικό, και να «τελειώνει» με το πανεπιστημιακό άσυλο."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...