Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Ναζιστική «απόβαση» στη γειτονιά του μίσους

της Μαρίας Ψαρά

Κανονική... απόβαση στον Αγ. Παντελεήμονα έχει κάνει η «Χρυσή Αυγή», αφού τα μέλη της μπορεί να δηλώνουν «αγανακτισμένοι» κάτοικοι της περιοχής, στην πραγματικότητα όμως είναι μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης από διάφορες περιοχές πέριξ της πρωτεύουσας.
O «φίρερ» Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
O «φίρερ» Νίκος Μιχαλολιάκος χαιρετάει ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.
Μόλις ένας από τους 15 προσαχθέντες το περασμένο Σάββατο ήταν κάτοικος της περιοχής, ενώ οι υπόλοιποι είχαν ταξιδέψει από Ναύπλιο, Χαλκίδα, Μεσόγεια και διάφορες άλλες περιοχές της χώρας.
Οι χρυσαυγίτες σε δυναμική επέμβαση το προηγούμενο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα. Σε πρώτο πλάνο ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το ΛΑΟΣ, Νίκος Τούτουζας, που έσπευσε να «βοηθήσει τους κατοίκους» κρατών
Οι χρυσαυγίτες σε δυναμική επέμβαση το προηγούμενο Σάββατο στον Αγ. Παντελεήμονα. Σε πρώτο πλάνο ο υποψήφιος δήμαρχος Θήβας με το ΛΑΟΣ, Νίκος Τούτουζας, που έσπευσε να «βοηθήσει τους κατοίκους» κρατώντας κράνος και λοστό.
Με τον... αέρα του δημοκρατικά εκλεγμένου εκπρόσωπού τους ως δημοτικού συμβούλου, τα μέλη της οργάνωσης επιβάλλουν τον νόμο τους στην πλατεία. Προπηλακισμοί σε κατοίκους που τολμούν να διαφωνούν με τις πρακτικές τους, άβατο για μετανάστες και -συχνά αιματηρό- «καθάρισμα» της περιοχής.
Ακόμα και ναζιστικούς χαιρετισμούς έχει το μενού, πρώτα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας και δύο μέρες μετά στο κοινοτικό συμβούλιο της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα.
Με τους «πυρήνες» της οργάνωσης να έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια σε όλη τη χώρα, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» οργανώνονται σε βάρος των κατοίκων που εξακολουθούν να ασφυκτιούν.
Στο ίδιο πλαίσιο, το περασμένο Σάββατο κατάφεραν να ακυρώσουν προγραμματισμένη συναυλία μεταναστευτικών και αντιρατσιστικών οργανώσεων. Από νωρίς, η αστυνομία είχε με κλούβες αποκλείσει την πλατεία και την πρόσβαση μεταναστών και μελών αντιρατσιστικών ομάδων στην περιοχή...
Τα στοιχεία από τις 2 συλλήψεις και τις 13 προσαγωγές της Αστυνομίας αποκαλύπτουν ότι μόνο κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα δεν ήταν οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων που συνέβησαν στην πλατεία το περασμένο Σάββατο.
Οι «αγανακτισμένοι κάτοικοι» είχαν έρθει τελικά από τη Χαλκίδα, το Ναύπλιο και την ευρύτερη Αττική, από τη Σαλαμίνα και το Νέο Ηράκλειο μέχρι του Ζωγράφου και το Αιγάλεω...
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν και φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο Διαδίκτυο, από τις οποίες ταυτίστηκε ο υποψήφιος του ΛΑΟΣ για δήμαρχος Θήβας Νίκος Τούτουζας.
Ο Τούτουζας, που μετά την αποκάλυψη διαγράφηκε από το κόμμα του, εντοπίστηκε κρατώντας λοστό και κράνος (οι συμπατριώτες του λένε ότι δεν έχει καν μηχανάκι!) και δήλωσε ότι πήγε στην περιοχή για να «βοηθήσει τους κατοίκους».
Πληροφορίες λένε ότι στη συγκέντρωση του Σαββάτου είχαν συρρεύσει οπαδοί και από άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως τη Σπάρτη και τα Τρίκαλα.
Βεβαρημένο παρελθόν
Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που οι χρυσαυγίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των αντιρατσιστών... Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, περιστατικά βίας στην περιοχή της Πανόρμου συγκλόνιζαν το Πανελλήνιο.
Από το προφίλ των 46 συλληφθέντων στα επεισόδια σε βάρος της αντιρατσιστικής συγκέντρωσης προέκυπτε πως οι κουκουλοφόροι, ηλικίας 14-51 ετών, που χαιρετούσαν ναζιστικά και κρατούσαν ρόπαλα και σιδηρολοστούς είχαν φτάσει στους Αμπελοκήπους από ολόκληρη την Ελλάδα!
Τρεις από τους συλληφθέντες δήλωσαν ως μόνιμη κατοικία τη Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα και τη Λάρισα, ενώ άλλοι είχαν... συρρεύσει από Γλυκά Νερά, Πικέρμι, Μαρκόπουλο, Γαλάτσι, ακόμη και από Σαλαμίνα.
Από τότε είχαν αρχίσει να πυκνώνουν τα «χτυπήματα» σε βάρος μεταναστών και των «φίλων τους», όπως τους χαρακτηρίζουν τα μέλη των νεο-φασιστικών πυρήνων σε όλη την επικράτεια.
«Πρωτοβουλίες στις γειτονιές»
Απειλούν, προπηλακίζουν και χαράζουν σβάστικες σε πολίτες
Οργανωμένα και συνειδητοποιημένα, τα μέλη των «εθνικιστικών ομάδων», όπως ονομάζουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, συνεχίζουν τις... «πρωτοβουλίες στις γειτονιές». Μάλιστα, οι αυτόνομοι φασίστες στα Χανιά έφτασαν στο σημείο να χαράξουν αγκυλωτό σταυρό στο μπράτσο και το μπουφάν 27χρονης φιλολόφου που παρέδιδε εθελοντικά μαθήματα ελληνικών σε μετανάστες.
Σήμερα, το δίκτυο της «Χρυσής Αυγής» φαίνεται ότι αναπτύσσεται σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, εκμεταλλευόμενο το κενό της Πολιτείας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Οι εκτιμήσεις των γειτόνων στον Αγ. Παντελεήμονα που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα είναι ότι από τα 200 άτομα που πρωτοστατούν στις εκδηλώσεις μίσους στις πλατείες Αττικής και Αγ. Παντελεήμονα, μόλις οι 30-40 είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Οι υπόλοιποι έρχονται κατά περίπτωση από κοντινές περιοχές της Αττικής, της Βοιωτίας και της Πελοποννήσου ή καταφτάνουν ακόμη και από απομακρυσμένες περιοχές...
«Αναρωτιέμαι πώς γίνεται να θεωρείται νόμιμη μία οργάνωση που ο επικεφαλής της χαιρετάει ναζιστικά και μπαίνει με οπλοφόρους στο δημοτικό συμβούλιο», λέει στο «Εθνος της Κυριακής» ο δημοτικός σύμβουλος Αθηνών Πέτρος Κωνσταντίνου, που συμμετέχει στην «Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», που διοργάνωσε τις αντιρατσιστικές εκδηλώσεις του Σαββάτου.
«Οπως επίσης αναρωτιέμαι πώς γίνεται ένας εισαγγελέας να επικαλείται ότι υπάρχει ομάδα χρυσαυγιτών στην πλατεία και να επιτρέπει να μη γίνει τελικά η προγραμματισμένη συναυλία από τα συνδικάτα», συμπληρώνει.
«Είναι φανερό ότι οι χρυσαυγίτες δεν προτίθενται να μπουν σε ένα θεσμικό πλαίσιο δημοκρατικής νομιμότητας. Αυτό φαίνεται και από την ίδια τη στάση του αρχηγού τους», τονίζει ο Θανάσης Κούρκουλας από το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών. «Η σαββατιάτικη σύγκρουση στον Αγ. Παντελεήμονα είχε ως αποτέλεσμα να αποδειχθεί ότι δεν είναι οι κάτοικοι που πρωτοστατούν στην... αγανάκτηση που επικαλείται η "Χρυσή Αυγή". Από την άλλη όμως, φαίνεται ότι οι χρυσαυγίτες έχουν αποθρασυνθεί, με τη βοήθεια της αστυνομίας...».

πηγή: Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...