Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Θανάσης Τσιριγώτης:Τιμή στο Λένιν!!

Σαν σήμερα (21 Γενάρη 1924) πέθανε σε ηλικία 54 χρόνων ο μεγαλύτερος πολιτικός όλων των εποχών. O Βλαδίμηρος Ίλιτς Oυλιάνωφ γνωστότερος ως Λένιν!! O άνθρωπος που οδήγησε τη ρώσικη ιστορία στις εσχατιές της και τη φτωχολογιά τους μουζίκους τους απόκληρους από τον Αρχάγγελο ως το Βλαδιβοστόκ στην εξουσία. Για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά κερδήθηκε η πολιτική εξουσία χωρίς να έχει κερδηθεί η οικονομία!!
Το μεγαλύτερο πολιτικό μυαλό της ανθρώπινης ιστορίας είχε πίσω του την Α’ και Β’ διεθνή, διδάχτηκε από την Παρισινή Κομμούνα και τη χαμένη επανάσταση του 1905 (Ρωσία - Ιαπωνία) αξιοποίησε τις ρωγμές του Α’ παγκόσμιου πολέμου. (Αντάντ εναντίον Γερμανίας) και συνέτριψε το τσαρικό καθεστώς. Προηγουμένως είχε φροντίσει να προσεταιριστεί να ενώσει ή να διαλύσει επαναστάτες αγροτιστές, αναρχικούς της Ρωσίας, τολστοϊκούς, μενσεβίκους, ενδιάμεσους. Είχε μελετήσει βαθιά όλη την ευρωπαϊκή και ρώσικη ιστορία, πολιτική οικονομία με τρόπο απαράμιλλο.
Oι τρεις «κορυφές» του πολυγραφότατου πολιτικού (54 τόμοι) «ο ιμπεριαλισμός», το «κράτος και επανάσταση» και το «τι να κάνουμε» θεωρούνται και σήμερα αξεπέραστα έργα. Τα «φιλοσοφικά τετράδιά» του μπορούν να συγκριθούν μόνο με τον Αριστοτέλη και τον Ηράκλειτο!.
Το 1917 ο Λένιν, αδιαμφισβήτητος ηγέτης των μπολσεβίκων με χειρουργική ακρίβεια, σχολαστική τάξη,  γιακωβίνικη αποφασιστικότητα και κομμουνιστική διορατικότητα οδήγησε τον «πειθαρχημένο στρατό» του κόμματός του στα χειμερινά ανάκτορα ανατρέποντας την κεντριστική κυβέρνηση του Κερένσκι. Oι φτωχοί και οι εργάτες πήραν στα χέρια τους την εξουσία!! Η Ρωσία, το 1/6 της παγκόσμιας γης άρχισε να οικοδομεί το σοσιαλισμό κόντρα στις δυτικές λυκοσυμμαχίες στις οποίες είχε προσχωρήσει κι η χώρα μας. 96 χρόνια μετά κι ενώ ο παγκόσμιος ιμπεριαλισμός τρώει τα σωθικά του κι εμάς, το παράδειγμα του Λένιν, του «επαγγελματία επαναστάτη» του ασυμβίβαστου μπολσεβίκου, του ανθρώπου που γαλήνευε ακούγοντας Τσαϊκόφσκι είναι ζωντανό, οδηγητικό, φωτεινό. Όσοι μηδένισαν το ιστορικό κοντέρ, για να ξεχάσουν το Λένιν θα βρουν μπροστά τους αμείλικτη την ιστορία.   
Αυτήν που βοήθησε να ξεγεννήσει ο μέγας πολιτικός.
Αιώνια τιμή στον πολιτικό των εργατών!
Αιώνια τιμή στον αρχιτέκτονα της επανάστασης!

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...