Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Με ναζιστικό χαιρετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και απειλές κατά της Αριστεράς ο φύρερ της Χρυσής Αυγής

Η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια στις περικοπές του Μνημόνιου, τα ρατσιστικά μέτρα της κυβέρνησης και τις φασιστικές επιθέσεις είναι μονόδρομος.
Με ναζιστικό χαιρετισμό στο Δημοτικό Συμβούλιο και απειλές κατά της Αριστεράς ο φύρερ της Χρυσής Αυγής
Ο ναζιστικός χαιρετισμός του φύρερ της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκου μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και η δήλωση του ότι θα επαναλάβει φασιστικές αντισυγκεντρώσεις («τα ίδια θα κάνουμε στον Άγιο Παντελεήμονα αν ξαναγίνει εκδήλωση σας») , η παρουσία του μέσα στο χώρο του Δημοτικού Συμβουλίου με οπλοφόρους-μπράβους αποκάλυψε το ανοιχτό φασιστικό χαραχτήρα της δήθεν «πολιτικής» παρουσίας της νεοναζιστικής οργάνωσης.
Η τελευταία φορά που υπήρξε ναζιστικός χαιρετισμός σε Δημοτικό Συμβούλιο ήταν τα χρόνια της χιτλερικής κατοχής της Ελλάδας. Κανένας δεν μπορεί να σωπαίνει όταν οι ομογάλακτοι του Χίτλερ διεκδικούν να συνεχίσουν αυτή τη παράδοση ,όταν χιλιάδες αγωνιστές της Αντίστασης, συνδικαλιστές και εβραίοι συλλαμβάνονταν και στέλνοντας στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κάτεργα της Γερμανίας. Όταν οι κουκουλοφόροι φασίστες κατέδιδαν τους αντιστασιακούς στις γειτονιές και του έστελναν στο εκτελεστικό απόσπασμα.
Η καταδίκη των φασιστικών επιθέσεων σε βάρος της αντιρατσιστικής αντιφασιστικής διαδήλωσης των συνδικάτων , της ΑΔΕΔΥ, του ΕΚΑ, των ΕΛΜΕ, της ΚΕΕΡΦΑ, των φοιτητικών συλλόγων που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Γ.Καμίνη, τον Γ.Αμυρά και τις παρατάξεις της Αριστεράς είναι ένα  πρώτο βήμα για να αρχίσει να ξηλώνεται η δράση των φασιστικών συμμοριών της Χρυσής Αυγής στον Άγιο Παντελεήμονα, τη Πλατεία Αττικής.  και τη απαράδεκτη ναζιστική. Το ίδιο και η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι δεν επιτρέπει την παρουσία «σωματοφυλάκων»(!) στο χώρο της Δημοτικού Συμβουλίου.
Ωστόσο, χρειάζεται να μπει ξεκάθαρα ότι οι νεοναζί δεν έχουν καμιά θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο στη πράξη επιτίθενται σε διαδηλώσεις του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, οργανώνουν ανοιχτά πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών και διεκδικούν ότι στα Δημοτικά Συμβούλια θα συμπεριφέρονται όπως σε κάθε ναζιστική παρέλαση μίσους με χαιρετισμούς και παρουσία ομάδων κρούσης.
Καλούμε τους δημότες της Αθήνας , τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους Ανθρώπους τω Γραμμάτων και των Τεχνών να υψώσουν το ανάστημα τους και να  βάλουν τέλος στις φασιστικές προκλήσεις της Χρυσής Αυγής. Το επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο χρειάζεται να πάρει ξεκάθαρα μια τέτοια θέση που εκφράζει την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στην Αθήνα.
Ο αγώνας ενάντια στα μέτρα του Μνημονίου, για να μη απολυθεί κανένας συμβασιούχους, για να σώσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες για όλους, ντόπιους και μετανάστες έχει αποφασιστική σημασία για να μπλοκάρουμε το σφαγείο ου Καλλικράτη. Για αυτό οι υποχωρήσεις του Γ.Καμίνη στο πόσοι χρειάζεται να απολυθούν(;) και η εμπιστοσύνη στις αποφάσεις των δικαστηρίων είναι μια πολιτική που πρέπει να απορριφθεί ξεκάθαρα. Την ίδια ώρα πρέπει να βάλουμε διαχωριστική γραμμή με τη ρατσιστική δημαγωγία των φασιστών που αξιοποιούν τη πολιτική ρατσισμού και καταστολής της κυβέρνησης για να μπουν στο προσκήνιο.
Δεν χωράνε λοιπόν  εκείνοι που επιδιώκουν τη ρατσιστική διάσπαση των εργαζόμενων για να περάσουν έτσι οι επιθέσεις της κυβέρνησης και να επιβάλουν το Μνημόνιο κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Η συνεργασία της κυβέρνησης και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για να περάσουν τα ρατσιστικά μέτρα του φράχτη και των στρατοπέδων συγκέντρωσης είναι μια πρόκληση που την απάντησαν οι χιλιάδες διαδηλωτές που έφτασαν στον Άγιο Παντελεήμονα και στάθηκαν απέναντι σε μια χούφτα φασιστοειδή που τα στήριξε η ΕΛΑΣ με δεκάδες διμοιρίες. Η υποκριτική τάχα τοποθέτηση των ναζιστών της Χρυσής Αυγής υπέρ των συμβασιούχων που εργάζονται σκληρά για προσφέρουν υπηρεσίες σε όλους, ντόπιους και μετανάστες, τι αξίζουν  όταν οι φασίστες απειλούν να κάψουν ζωντανούς εργαζόμενους όπως στη περίπτωση του συνεργείου που έστειλε ο Δήμος για να βάλει την εξέδρα της συναυλίας στον Άγιο Παντελεήμονα; Τι αξία έχουν όταν τα πογκρόμ σε βάρος των μεταναστών, οι φράχτες και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης που απαιτούν  σημαίνουν να κλείσουν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στα οποία βρίσκονται παιδιά ντόπιων και μεταναστών, να κλείσουν  οι υπηρεσίες του Δήμου που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες κερδίζοντας μάλιστα τεράστια έσοδα με τέλη και παράβολα;
Ο αγώνας ενάντια στις περικοπές  και τις απολύσεις του Καλλικράτη πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα ενάντια στη ρατσιστική εκστρατεία της κυβέρνησης και την αντιαριστερή υστερία του Πάγκαλου που επιδιώκουν την διάσπαση των εργαζόμενων για να περάσουν οι επιθέσεις που θα αυξήσουν τα κέρδη των Τραπεζιτών και τη φτώχεια και την ανεργία των εργατών.
Να τους κλείσουμε το δρόμο με μαζικούς αποφασιστικούς αγώνες, απεργίες διαρκείας και καταλήψεις και με αντιρατσιστικά αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που θα πετάξουν στο σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας τους φασίστες.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη απεργία στις 20 Γενάρη και στη διαδήλωση για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων έξω από τον Αρειο Πάγο στις 9πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...