Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ανοικτή Επιστολή στον πρώην στρατηγό Αλευρομάγειρο, υβριστή των 300 μεταναστών

Παίρνουμε την πρωτοβουλία, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που μας αναλογεί για την συμμετοχή μας στην Επιτροπή Αλληλεγγύης στους 300 Μετανάστες Εργάτες Απεργούς Πείνας, να απαντήσουμε στον στρατηγό Αλευρομάγειρο, αντιλαμβανόμενοι την ακρότητα των συναισθημάτων που βιώνει εξαιτίας των «δαιμόνων που φαίνεται ότι τον καταδιώκουν».
Καταρχήν, ομολογούμε το δικό μας δίλημμα: να απαντήσουμε στον στρατηγό θεωρώντας ότι έχουμε απέναντι μας έναν άνθρωπο που σκιαμαχεί εμφορούμενος από ακραίες αντιλήψεις ή ότι έχουμε να κάνουμε με έναν στυγνό προπαγανδιστή της εθνικιστικής μισαλλοδοξίας, του ρατσιστικού μίσους, που αναζητά δρόμους για να βάλει ξανά την κοινωνία μας σε «Γύψο», όπως απαιτούν οι σύγχρονες ανάγκες του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού;
Η σύντομη επιστολή του, γραμμένη σε επιθετικό ύφος, ταυτισμένη με τη χυδαία εκστρατεία των ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη και ενστερνιζόμενη όλα τα ψέματα που παρουσιάζουν τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των ΜΕGA-ANTENNA-ΣKAI-ALTER-ALPHA κλπ, μας ωθεί να συμπεράνουμε ότι απλώς είναι εγκάθετος.
Γιατί αλλιώς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι στη Νομική Σχολή δεν υπάρχει καμιά ζημιά, την εκπαιδευτική διαδικασία παρακωλύουν οι Πρυτανικές αρχές και οι φοιτητικές παρατάξεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σκιαμαχούν προκλητικά, την Κατάληψη δεν την κάνουν «Πακιστανοί», όπως με το γνωστό ρατσιστικό και απαξιωτικό τρόπο αποκαλεί το ΛΑΟΣ και η Χρυσή Αυγή τους μετανάστες, αλλά πλήθος αντιρατσιστικών-αντιπολεμικών οργανώσεων, συλλογικότητες του εργατικού και φοιτητικού κινήματος, που κάνουν πράξη την κατοχυρωμένη αντίληψη στον κόσμο της εργασίας ότι το Άσυλο ανήκει σε όλο τον Λαό.
Και στο δικό μας Λαό, του μόχθου και του αίματος, ανήκουν όλοι οι εργαζόμενοι ανεξαρτήτου εθνικότητας και θρησκεύματος. Είναι, είμαστε όλοι αυτοί που πλήρωσαν, πληρώνουν και έφτιαξαν, φτιάχνουν τα Μεγάλα Έργα, στις πλάτες των οποίων έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες μετρώντας δεκάδες νεκρούς συναδέλφους, αυτοί που συντηρούν την τουριστική βιομηχανία και λιώνουν στα εργοστάσια, στα καράβια καις τις οικοδομές σας, που καθαρίζουν τα σπίτια και φροντίζουν τους δικούς σας, που έδωσαν πνοή στα χωριά και από την υπερεκμετάλλευση τους στηρίζεται η μικρή και μεγάλη αγροτική ιδιοκτησία. Ο ιδρώτας μας μετατρέπεται σε μετοχές, off shore, βίλες!
Είμαστε αυτοί που υπέστησαν τις επιβαλλόμενες από τις κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «θυσίες» για την «εθνική ανάπτυξη» των κερδών του κεφαλαίου, για να επενδύσει η Ισχυρή Ελλάδα στο «Ζωτικό της Χώρο», το Ελ Ντοράντο των Βαλκανίων, για να αγοραστούν όπλα δεκάδων δις ευρώ πολλαπλασιάζοντας τα κέρδη των πολυεθνικών, των Ελλήνων εμπόρων-βιομήχανων του ολέθρου, τις μίζες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που απαιτούνται ετησίως για την συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ σε 15 χώρες ώστε να αναβαθμιστεί ο ελληνικός αστικός κόσμος.
Είμαστε αυτοί που τώρα καλούνται να ζήσουν ως σκλάβοι σε καθεστώς Εργασιακού και Κοινωνικού Μεσαίωνα στο όνομα του Μνημονίου που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη, για να καλυφθούν τα χρέη σας και ικανοποιηθούν τα πιο τρελά όνειρα εργασιακής εκμετάλλευσης των Ελλήνων επιχειρηματιών.
Οι δικοί μας άνθρωποι λοιπόν, οι Μετανάστες Εργάτες, στρατηγέ Αλευρομάγειρε προέβησαν σε μια πραγματικά ηρωική πράξη, άξια σεβασμού και αλληλεγγύης. Και επειδή παρουσιάζεστε ανενημέρωτος σας παρουσιάζουμε το κείμενο που εξηγεί τους λόγους και το σκοπό αυτής της κίνησης:
«Διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να ζήσουν με αξιοπρέπεια σαν άνθρωποι!
Οι 300 μετανάστες αρχίζουν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
Ο αγώνας τους είναι δίκαιος, ενάντια στα τείχη του αίσχους που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία. Οι μετανάστες και οι μετανάστριες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό ή για να πλουτίσουν. Έρχονται κυνηγημένοι από τη φτώχεια, τους πολέμους, τις δικτατορίες, τη λεηλασία των χωρών και των κοινωνιών τους από τις πολυεθνικές, το ΔΝΤ και τα ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Έχουν δικαίωμα στη ζωή και, εκτός από τα κεφάλαια, τα εμπορεύματα και τους στρατούς, έχουν κι αυτοί το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση.
Η ελληνική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ και της Ευρώπης-Φρούριο, εξαπολύει πρωτοφανή επίθεση κατά των μεταναστών και των προσφύγων: Κατασκευάζει τείχος στον Έβρο, κάνει καθημερινά δεκάδες επιχειρήσεις-σκούπα και εκατοντάδες απελάσεις, καταργεί ουσιαστικά το πολιτικό άσυλο, παρουσιάζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν επικίνδυνους εισβολείς.
Αυτή η κυβέρνηση που συμμετείχε και συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές εισβολές στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που υποστηρίζει το κράτος-τρομοκράτη Ισραήλ, αρνείται να δώσει άσυλο στους Ιρακινούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους πρόσφυγες.
Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει πόλεμο κατά της κοινωνίας, που καταστρέφει εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα, που καταδικάζει στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατομμύρια έλληνες εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους. Με την επίθεσή της κατά των μεταναστών, θέλει να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των αλλοδαπών, ώστε να μας διαιρέσει και να μας φοβίσει, να συνεχίσει ανενόχλητη την καταλήστευση της ζωής όλων μας, αναπαράγοντας το αυγό του φιδιού.
Η απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γι' αυτό μας αφορά όλους και όλες, ανεξάρτητα από εθνική καταγωγή, χρώμα και θρησκεία. Η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων. Γι' αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ-ΡΙΩΝ

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ»

Όμως στρατηγέ Αλευρομάγειρε, δε νομίζετε ότι τα «αγωνιώδη» ερωτήματα σας για τη λειτουργία του κράτους και την πορεία της κοινωνίας μας ότι αντιφάσκουν με την επαγγελματική και πολιτική σας πορεία;
Ή μήπως όχι; Μήπως παραμένετε αμετανόητα πιστός σε αυταρχικές και ολοκληρωτικές αντιλήψεις που απλώς καμουφλάρετε με τα δημαγωγικά σας ερωτήματα, κρύβετε κάτω από τις «εθνικές ανάγκες»;
Πως αλλιώς εξηγείτε, να παρουσιάζεται υπέρμαχος της εύρυθμης λειτουργίας των παραπάνω ένας αξιωματικός της Χούντας και μάλιστα διοικητής σε Τάγμα της Εθνικής Φρουράς την περίοδο του Πραξικοπήματος του ελληνικού κράτους και στρατού, σε συνεργασία με την Ακροδεξιά Κυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ Β', ενάντια στην νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση του Μακάριου; Που αποτέλεσε αφορμή της Τουρκικής Εισβολής και Κατοχής;
Πως είναι δυνατόν να ζητάτε εσείς να επιληφθεί η δικαιοσύνη, όταν κανένας επιτελικός αξιωματικός και όργανο της Χούντας στην Κύπρο, μεταξύ των οποίων και εσείς, δεν τιμωρηθήκατε για τα βίαια εγκλήματα του ελληνικού στρατού κατά των Ελληνοκυπρίων οπαδών του Μακάριου και του ΑΚΕΛ, ακόμη και όταν διεξάγονταν η τουρκική εισβολή, αλλά και για τα εγκλήματα πολέμου κατά Τουρκοκυπρίων αμάχων, Τούρκων αιχμαλώτων στρατιωτών και για τις λεηλασίες και καταστροφές των Τουρκοκυπριακών χωριών από μέλη της ΕΛΔΥΚ;
Τέλος, επειδή χαρακτηρίζετε τον κοινό αγώνα και την αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες απεργούς πείνας «εργολαβική εκμετάλλευση αυτών των εξαθλιωμένων ανθρώπων», θα θέλαμε να σας ρωτήσουμε:
Δεν είναι στήριξη στο αστικό καθεστώς εξουσίας, στα κόμματα του κατεστημένου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αλλά και στις στρατηγικές του επιλογές όπως είναι η είσοδος της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε., στο ΕΥΡΩ και την ΟΝΕ, ότι την στιγμή της πιο βίαιης αντεργατικής επίθεσης, της επιβολής των πιο στυγνών ταξικών επιλογών του ελληνικού κεφαλαίου στο όνομα του Μνημονίου, της αντιμετώπισης του χρέους και των ελλειμμάτων που ο αστικός κόσμος δημιούργησε, εσείς στρατηγέ Αλευρομάγειρε, μαζί με την ΣΠΙΘΑ του πάντα χρήσιμου στο αστικό κατεστημένο Μ.Θεοδωράκη, τον ανερμάτιστό εθνικιστή Ζουράρη, τον επαγγελματία Τουρκοφάγο Καραμπελιά, την υποψήφια δήμαρχο Αμαρουσίου την εποχή της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Σ.Σακοράφα, τον πρώην υπουργό των εφοπλιστών Καμμμένο και λοιπούς, να προτάσσετε την ανάγκη δημιουργίας Εθνικού Μετώπου;
Απλώς στρατηγέ Αλευρομάγειρε οι απόψεις και η δράση σας ήταν, είναι και θα είναι πάντα εχθρικές απέναντι στις αγωνίες και τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, στην απαίτηση της κοινωνικής απελευθέρωσης και ενός κόσμου χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ


Aναδημοσιεύουμε την επιστολή του πρώην στρατηγού Αλευρομάγειρου και τη θέτουμε σε δημόσια κριτική

Κατάληψη Νομικής από Πακιστανούς.

Ένας στρατηγός ρωτά...

"Καλά, αυτό λέγεται κράτος και νομιμότητα;
Που θέλουν να μας φτάσουν;
Να μετατραπούμε σε ζούγκλα με ύποπτους υποστηρικτές της νομιμότητας;
Εμείς άπλα απαιτούμε να εφαρμοσθούν επι τέλους οι νόμοι του κράτους και όχι οι αθλιότητες της ζούγκλας,
Η εισβολή σε Πανεπιστημιακό χώρο και η καταστροφή με την βία της Πανεπιστημιακης περιουσίας [μόλις είχε περατωθει η ανακαίνιση του κτηρίου της Νομικής..]και η χρησιμοποίηση του Πανεπιστημιακού ασύλου-και μάλιστα απο μη φοιτητές- μέχρι πότε θα μένει ατιμώρητη;
Ποίοι στηρίζουν τέτοιες έκνομες ενέργειες και ποίοι επιτέλους έχουν αναλάβει εργολαβικά την εκμετάλευση αυτών των εξαθλιομένων ανθρώπων;
Είχε ή δεν είχε ενημερωθει έγκαιρα και πρό της εισβολής , η Πανεπιστημιακή Κοινοτητα και οι Αστυνομικές αρχές;
Είναι αυτή η ενέργεια εκτός της αυτεπάγγελτης επέμβασης της εισαγγελικής αρχής;
Έχει ηττηθεί το κράτος;
Θα μας απαντήσει ,κάποιος υπέυθυνος η έστω ανευθυνουπεύθυνος;

Δ.Αλευρομάγειρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...