Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 1 ΜΗΝΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΣΥΛΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 27 ΓΕΝΑΡΗ, 7ΜΜ, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ ΤΗΣ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΠΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

Η απόφαση της Κοσμητείας της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. για αναστολή της λειτουργίας του κτηρίου της Ν.Ο.Π.Ε., από 25/1/2011 μέχρι την Παρασκευή 28/1/2011 ως μέτρο κατά της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών που ήρθαν από τη Κρήτη για να αγωνιστούν για την νομιμοποίηση τους είναι ένα κατασταλτικό μέτρο υπαγορευμένο από την ίδια φιλοκυβερνητική τακτική που παρέδιδε τη διαχείριση του ασύλου  στα ΜΑΤ στη διάρκεια των πρόσφατων Πανεργατικών Απεργιών.
Άραγε σε τι έχουν να ελπίζουν οι μετανάστες όταν ο πρόσφατος ρατσιστικός νόμος Παπουτσή  απονομιμοποιεί χιλιάδες μετανάστες και εναποθέτει την ελπίδα για παράταση της άδειας παραμονή στην «φιλευσπλαχνία» του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Δίκαια λοιπόν εξεγείρονται, αντιστέκονται και βγαίνουν στο δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους και τη νεολαία , στις Πανεργατικές απεργίες και στα αντιρατσιστικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια όπως στις 15 Γενάρη με τη πορεία στον Άγιο Παντελεήμονα. Δίκαια ζητάνε την αλληλεγγύη των συνδικάτων και των φοιτητών και αυτοί την δίνουν απλόχερα. Δεκάδες χιλιάδες υπογραφές έχουν μαζέψει οι επιτροπές των Αφγανών, Ιρανών και Παλαιστίνιων προσφύγων στα Προπύλαια και το Πολυτεχνείο.
Οι παρατάξεις που ζητάνε «να πάνε αλλού οι μετανάστες να διεκδικήσουν το αίτημα τους» απλά παίζουν το παιχνίδι του Παπουτσή και της Αστυνομίας. 
Αντί οι ακαδημαϊκοί να αρθούν στο ύψος που αρμόζει σε ανθρώπους των Επιστημών, ειδικά όσοι διδάσκουν Δίκαιο, έρχονται να συνδράμουν χωρίς ντροπή τη πιο χυδαία ρατσιστική εκστρατεία που έχει αναπτυχθεί στην Ελλάδα με το χτίσιμο του Φράχτη στον Έβρο, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις απελάσεις μεταναστών, την απαξίωση του δικαιώματος στο άσυλο.
Η θέση των πανεπιστημιακών πρέπει να εκφραστεί ξεκάθαρα με ένα ναι στην νομιμοποίηση των μεταναστών, με ένα ναι στο άσυλο για τους πρόσφυγες χωρίς να χρειάζεται να ράβουν τα στόματα τους και να κάνουν απεργία πείνας για ένα μήνα όπως τώρα οι Αφγανοί στα Προπύλαια.
Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους να στηρίξουν το αγώνα των 300 μεταναστών και να καταδικάσουν το ρατσιστικό λόκ άουτ της Κοσμητείας.
Καλούμε σε κοινό αγώνα ενάντια στο Μνημόνιο της λιτότητας και του ρατσισμού, στηρίζοντας τους απεργούς πείνας στη Νομική που ζητάνε νομιμοποίηση και τους πρόσφυγες που ζητάνε πολιτικό άσυλο.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/1, 1ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ, ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΎΓΩΝ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27/1, 11ΠΜ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΔΟΣΕΙ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ 

Kίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή"

2 σχόλια:

  1. Γαμάτο! Ποιός το υπογράφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. παραλειψη μου που δε το βαλα απ την αρχη.Kίνηση "Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...