Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Η επίθεση στο περιοδικό «Πορεία» είναι επίθεση στο λαό και την Αριστερά της Τουρκίας

Το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση καταγγέλλουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο την επίθεση της αστυνομίας στα γραφεία του περιοδικού «Πορεία» (YURUYUS) στις 24 Δεκεμβρίου 2010, στην περιοχή Σισλί της Κωνσταντινούπολης. Καταγγέλλουμε τον ξυλοδαρμό και τη σύλληψη 7 εργαζόμενων του περιοδικού, 4 από τους οποίους φυλακίστηκαν.
Το περιοδικό YURUYUS γράφει για τους πολιτικούς κρατούμενους των λευκών κελιών της Τουρκίας που κάηκαν ζωντανοί στις φυλακές το 2000. Το περιοδικό YURUYUS, αποκαλύπτει και κατονομάζει την κυβερνητική και κρατική πολιτική που οδήγησε  στις μεγαλύτερες δολοφονίες που έγιναν στις φυλακές και τα λευκά κελιά  όλα τα τελευταία χρόνια. Γι΄ αυτό και είναι «επικίνδυνο» για το σύστημα και τους κυρίαρχους. Γι΄ αυτό κυβέρνηση και αστυνομία παρουσίασαν την εισβολή στα γραφεία του περιοδικού ως «χτύπημα στην τρομοκρατία». Ο αγώνας «ενάντια στην τρομοκρατία» που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Ερντογάν στην Τουρκία και το Κουρδιστάν, δεν είναι παρά η επίθεση ενάντια στις λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα του λαού και των εργαζόμενων.
Ο «αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία» – όπως έδειξε και η πολιτική των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.- σημαίνει πάντα για τους κυρίαρχους την καταστολή της πάλης των λαών και των εργαζόμενων, την φίμωση και στοχοποίηση όσων αντιστέκονται στην βάρβαρη πολιτική τους. Σημαίνει επίθεση ενάντια στο εργατικό, νεολαιίστικο και λαϊκό κίνημα και την Αριστερά.
- Καταγγέλλουμε την προσπάθεια απροκάλυπτης φίμωσης του αριστερού και αγωνιστικού τύπου της Τουρκίας.
- Απαιτούμε να σταματήσει κάθε δίωξη και επίθεση ενάντια στους αγωνιστές, μέσα και έξω από τις φυλακές.
- Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους αγωνιστές του περιοδικού «Πορεία» και όλους όσους αγωνίζονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και αιτήματα.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις συλλογικότητές τους!

Ζήτω η Διεθνής Αλληλεγγύη και οι αγώνες για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής των κυρίαρχων σε όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...