Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Να συλληφθεί αμέσως ο Ελιέζερ Μαρόμ

shipToGaza_NewsletterLogoΟ Ελιέζερ Μαρόμ, αρχηγός του Ισραηλινού πολεμικού ναυτικού που διέταξε την δολοφονική επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας βρίσκεται στην Ελλάδα…

Να συλληφθεί αμέσως!
Στην Ελλάδα βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιεύματα ήδη από την Κυριακή, έπειτα από πρόσκληση του Έλληνα ομολόγου του, ο αρχηγός του Ισραηλινού Επιτελείου Ναυτικού, Ελιέζερ Μαρόμ (Eliezer Marum ή Marom).
Δεν είναι μόνο ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για τη δολοφονική επίθεση στον Στόλο της Ελευθερίας, τις δολοφονίες, την πειρατεία, , τους τραυματισμούς, τους βασανισμούς, την απαγωγή και αυθαίρετη κράτηση, την πειρατεία πλοίων και την κλοπή αντικειμένων μέσα σε αυτά κ.λπ. Είναι και ένας από τους ισραηλινούς υπεύθυνους στους οποίους 33 επιβαίνοντες στα πλοία Ελεύθερη Μεσόγειος, Σφενδόνη και Μάβι Μάρμαρα και 2 πλοιοκτήτριες εταιρίες κατέθεσαν δια των πληρεξουσίων τους δικηγόρων ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ - ΕΓΚΛΗΣΗ ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών στις 2/7/2010 για όλα τα αδικήματα που διαπράχθηκαν εναντίον τους.

Στην μηνυτήρια αυτή αναφορά ο αρχηγός του Ισραηλινού Ναυτικού και οι υπόλοιποι που αναφέρονται κατηγορούνται για:
  • Κατάληψη δια της βίας με χρήση στρατιωτικών μέσων και δυνάμεων των προαναφερομένων πλοίων, που έπλεαν νόμιμα σε διεθνή ύδατα
  • Διάπραξη πράξεων βίας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατά των επιβαινόντων-αναφερόντων μηνυτών, όπως μεταξύ άλλων, βαριές και επικίνδυνες σωματικές βλάβες, απαγωγή, παράνομη κατακράτηση, αιχμαλωσία, ομηρεία, παράνομη και δια της βίας αφαίρεση και κατακράτηση προσωπικών εγγράφων, ειδών και αντικειμένων, και χρημάτων, που έφεραν οι μηνυτές ως ταξιδιώτες, πρόκληση βασανιστηρίων με στέρηση τροφής, νερού, φαρμάκων, στέρηση ικανοποίησης προσωπικών φυσικών αναγκών, στέρηση επικοινωνίας, προσβολή της προσωπικότητας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, εξύβριση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κλπ.
Υπενθυμίζουμε ότι
  • Τα πλοία της αποστολής, μεταξύ αυτών ένα φορτηγό με ελληνική σημαία και ένα ελληνικής ιδιοκτησίας επιβατηγό, εμποδίζονται να αποπλεύσουν από το Ισραήλ με συνεχή διοικητικά προσκόμματα και εκβιαστικές οικονομικές απαιτήσεις που υπερβαίνουν το ληστρικό ποσό των 80.000 Ευρώ, παρά τις ρητές δεσμεύσεις της Ισραηλινής και Ελληνικής πλευράς ότι υπήρξε συμφωνία αποδέσμευσής τους (όπως έγινε με τα τουρκικά πλοία που επέστρεψαν στην Τουρκία πριν 3 μήνες)
  • συνεχίζουν να παρακρατούνται ελληνικά διαβατήρια, δηλαδή έγγραφα που τυπικά ανήκουν στο Ελληνικό Κράτος και ενδεχομένως χρησιμοποιούνται για παράνομες πράξεις (όπως συνέβη σε προηγούμενες περιπτώσεις ευρωπαϊκών διαβατηρίων, βλ. δολοφονία Μαμπχούχ στο Ντουμπάι).
  • συνεχίζουν να παρακρατούνται και ενδεχομένως να χρησιμοποιούνται παρανόμως προσωπικά αντικείμενα αξίας των επιβαινόντων (κάμερες, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα).
Αναφέρουμε ακόμη ότι οι εγκληματίες πολέμου Ελιέζερ, Νετανιάχου, Λίμπερμαν, δεν μπορούν να επισκευτούν πολλές Ευρωπαϊκές χώρες γιατί εκεί οι δικαστικές αρχές έχουν κινήσει διαδικασία σύλληψης και παραπομπής τους. Αντίθετα, στην Ελλάδα πάνε κι’έρχονται, προσκεκλημένοι της κυβέρνησης, παρουσιαζόμενοι ως περίπου «νέοι ευεργέτες», συνεργάτες σε υποτιθέμενες μεγάλες μπίζνες που δεν θ’ αργήσουν να σκάσουν ως μεγάλες πομφόλυγες που πλασσάρονται τώρα για άλλους σκοπούς.
Καλούμε τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές να πράξουν το καθήκον τους, καλώντας για κατάθεση τον εγκληματία, αρχηγό του Ισραηλινού Ναυτικού Ελιέζερ Μαρόμ και ασκώντας την προβλεπόμενη δίωξη.

Γραμματεία της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...