Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗΝ AUTECO

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ AUTECO! ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ. ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΒΙΣΑΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
Τετάρτη 19/01 κινητοποίηση στις 6 μμ,  Λεωφόρος Αθηνών 107 (Παλαιά Λεωφόρος Καβάλας)
Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών καταγγέλλει την πρόσφατη απόλυση συναδέλφου τεχνολόγου μηχανικού από το ιδιωτικό ΚΤΕΟ AUTECO, μέλος του ομίλου της J&P, καθώς και όλες τις απολύσεις που έχουν γίνει στην εταιρεία μέχρι τώρα. Το τελευταίο διάστημα η εταιρεία εκβιάζοντας τους εργαζόμενους, τους καλεί να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, για τη μετατροπή του πενθημέρου σε εξαήμερο, χωρίς αύξηση αποδοχών, βάζοντας τους να υπογράψουν μάλιστα ότι αυτό γίνεται “κατ' απαίτηση των εργαζόμενων”! Επίσης προχώρησε σε πέντε απολύσεις, για να μην τολμήσει κάνεις να αρνηθεί τη υπογραφή των συμβάσεων εξαημέρου.
Με πρόσχημα την “περικοπή κόστους”, παρότι οι σταθμοί λειτουργούν οριακά, με προσωπικό που κάνει υπερωρίες, γίνεται και νέα απόλυση. Όταν ο συνάδελφος που απολύθηκε ζήτησε να απαλειφθεί ο απαράδεκτος όρος «εξαήμερο κατ' απαίτηση του εργαζόμενου» και τόλμησε να ζητήσει αύξηση, προκειμένου να υπογράψει, πήρε την απάντηση: “ο όμιλος, προσανατολίζεται σε μειώσεις, όχι σε αυξήσεις”! Ο συνάδελφος προχώρησε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας και στη συνέχεια η εταιρεία του δήλωσε πως απολύεται λόγω «περικοπών». Η απόλυση του συναδέλφου είναι ξεκάθαρα εκδικητική, δεν έχει μόνο σκοπό την “τιμωρία” του ίδιου, αλλά και το παραδειγματισμό και εκφοβισμό όλων των εργαζόμενων.   
Οι απολύσεις στην εταιρεία AUTECO προστίθενται σε ένα γαϊτανάκι απολύσεων και τρομοκρατίας της εργοδοσίας, σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό να χρησιμοποιήσει την οικονομική κρίση για να κατεδαφίσει κάθε δικαίωμα. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ, σε κοινό μέτωπο με τις επιχειρήσεις, δημιουργούν ένα ισχυρό πλέγμα αντεργατικών διατάξεων ξεθεμελιώνοντας κάθε προηγούμενη κατάκτηση. Επιτίθενται στον πυρήνα των εργατικών δικαιωμάτων, βάλλουν ευθέως κατά των Συλλογικών Συμβάσεων, ενώ κάθε εργαζόμενος είναι υποψήφιος προς απόλυση είτε γιατί «η εταιρεία δεν πάει καλά», είτε γιατί δεν δέχεται τη μείωση του μισθού, είτε γιατί έτσι θέλει η εταιρεία. Η επίθεση αυτή αν δεν ανατραπεί θα σημάνει μια τεράστια οπισθοδρόμηση, υποθηκεύει το μέλλον όλων μας και στόχο έχει την εμπέδωση της απομόνωσης του κάθε εργαζόμενου και κάθε συλλογικής μορφής αντίστασης.
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατάσταση, αυταπατώμενοι ότι μπορούμε να τη βολέψουμε ατομικά. Η  εργοδοσία δεν αφήνει καμία χαραμάδα για τέτοιες αυταπάτες. Να διαλέξουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Να ενισχύσουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας. Με μαζικό, αποφασιστικό και πρακτικό τρόπο αρνηθούμε να πληρώσουμε την κρίση και το χρέος που μας φόρτωσαν. Να κάνουμε την οργή μας για τα δισεκατομμύρια που χαρίζουν στους τραπεζίτες, την αγανάκτηση για τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, δύναμη κρούσης με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, την κυβέρνηση και τους εργοδότες. Να κάνουμε τη διαμαρτυρία μας δύναμη σύγκρουσης και ανατροπής.
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ - ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ, ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Καλούμε την εταιρεία να προχωρήσει στην ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ του συναδέλφου. Θεωρούμε την απόλυση άκυρη ως παράνομη και καταχρηστική. Παράνομη είναι ακόμα και η απαίτηση για υπογραφών ατομικών συμβάσεων. Η εργοδοσία να παύσει κάθε πρακτική με στόχο την τρομοκράτηση και τον εκβιασμό των εργαζομένων. Απέναντι στην αυθαιρεσία και στις απολύσεις, η απάντηση μας θα είναι μαζική και αποφασιστική.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ
(ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΓΕΩΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΤΩΝ)
Πλατεία Καρύτση 10, 4ος όροφος, ΑΘΗΝΑ, http://www.somtechnik.gr,  τηλ. επικοινωνίας  6936760879 ,  6977806266

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...