Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΑΑΚ Για τον αγώνα των μεταναστών και για την καταπάτηση του ασύλου στη Νομική

Από την Τρίτη 25/01 ξεκίνησε στο παλιό κτήριο της Νομικής Αθηνών και στο ΕΚΘ ο αποφασιστικός αγώνας 300 μεταναστών από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κρήτη μέσω του εσχάτου μέσου πάλης της απεργίας πείνας που διεκδικεί τα αυτονόητα στοιχειώδη δικαιώματα τους, ενώ είναι ήδη σε εξέλιξη απεργία πείνας Ιρανών, Αφγανών και Παλαιστινίων εδώ και ένα μηνά στα Προπύλαια και στο ΕΜΠ. Την Πέμπτη 27/01 γίναμε μάρτυρες της συντεταγμένης επίθεσης που εξαπέλυσε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση με την αστυνομία και την συνεργασία των ΜΜΕ ενάντια στο δίκαιο αγώνα των απεργών πείνας που βρίσκονται στη νομική. Συγκεκριμένα από τις 7 το απόγευμα με ευθύνη του πρύτανη του ΕΚΠΑ και με τη βούλα της εισαγγελίας, αποφασίζεται η παράνομη άρση του ασύλου αποκλείοντας το κτήριο της νομικής αλλά πολύ περισσότερο όλο το κέντρο της Αθήνας θυμίζοντας καταστάσεις απαγόρευσης κυκλοφορίας και χούντας. Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε και η πρυτανεία του ΕΜΠ σε αντίθεση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και της Συγκλήτου.
Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους μετανάστες που βρίσκονται σε απεργία πείνας είτε διεκδικώντας την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών χωρίς προϋποθέσεις είτε απαιτώντας πολιτικό άσυλο. Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ διεξάγει την πιο σκληρή επίθεση σε εργαζόμενους και νεολαία, προσπαθούν να κάνουν τους μετανάστες εξιλαστήρια θύματα της κρίσης. Έκφραση αυτής της επίθεσης αποτέλεσε η εργοδοτική τρομοκρατία, η γκετοποίηση τους και οι ρατσιστικές φασιστικές εξάρσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Χρυσή Αυγή και τις επιθέσεις στον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και ο νόμος Παπουτσή για το τείχος στον Έβρο και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι μετανάστες αποτελούν κομμάτι της εργατικής τάξης μέσα από την εκμετάλλευση των οποίων οικοδομήθηκε η κερδοφορία του κεφαλαίου και ο αγώνας τους είναι πέρα ως πέρα δίκαιος. Άξιοι συμπαραστάτες της κυβέρνησης στην προσπάθεια κατασυκοφάντησης είναι τα ΜΜΕ τα πολιτικά κόμματα (ΛΑΟΣ,ΝΔ,ΔΗΣΥ) και νεοναζιστικές ομάδες. Όλα αυτά τη στιγμή που η Ελλάδα σε συνεργασία με ΝΑΤΟ ΗΠΑ και ΕΕ εμπλέκεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.
Ο αγώνας των μεταναστών επιδιώκουμε να ενωθεί με τον αγώνα των εργαζομένων –ανέργων και νεολαίας απέναντι στη λαίλαπα της κυβέρνησης ΕΕ ΔΝΤ και είναι ο μονός δρόμος για την νικηφόρα έκβαση του. Πολύ σοβαρή είναι η ευθύνη της ξεπουλημένης ηγεσίας της ΓΣΕΕ που κρατά στάση σιωπής και συναίνεσης στην κατασυκοφάντηση του αγώνα των «λαθραίων» μεταναστών εργατών, αρνούμενη να παραχωρήσει το κτήριό της αλλά και βάζοντας την αστυνομία να το περιφρουρεί. Κρατά συνολικά διασπαστική στάση απέναντι στο εργατικό κίνημα αρνούμενη να γράψει τους ανασφαλίστους -άρα και τους μετανάστες- στα σωματεία και τα συνδικάτα.
Καταγγέλλουμε την καταπάτηση του πανεπιστημιακού άσυλου που έχουν συνυπογράψει κυβέρνηση, ΝΔ, ΛΑΟΣ με θλιβερούς ουραγούς τη ΔΗΑΡΙ και την ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ. Η άρση του ασύλου δεν είναι μόνο μια επίθεση ενάντια στο φοιτητικό και λαϊκό κίνημα, που επί χρόνια το προάσπιζε. Είναι παράλληλα και η καλύτερη οχύρωση από μεριάς του κράτους και της κυβέρνησης, απέναντι στην τεράστια κοινωνική οργή που σπέρνει η επιβαλλόμενη πολιτική, και τους κοινωνικούς αγώνες που βγαίνουν καθημερινά στο προσκήνιο.
Η θέση μας είναι σαφής: το φοιτητικό και το εργατικό κίνημα είναι τα μόνα αρμόδια να αποφασίζουν για το άσυλο και τα κέντρα αγώνα του. Σε μια περίοδο που οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στις κυβερνητικές πολιτικές κορυφώνονται, δεν θα δεχτούμε καμία καταπάτηση και καμία συκοφάντηση του θεσμού του ασύλου, που πάντα αποτελούσε για αυτούς εφαλτήριο. Καλούμε επίσης τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, και συνολικά την ελληνική κοινωνία αντιληφθεί ότι όπως δεν υπάρχουν πολίτες και εργαζόμενοι δεύτερης κατηγορίας, έτσι και ο αγώνας των μεταναστών πρέπει να αποτελέσει κομμάτι ενός πανεκπαιδευτικού και πανκοινωνικού αγώνα, μέσα από συλλογικούς φορείς, σωματεία και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης ενάντια στις βάρβαρες αντιεκπαιδευτικές, αντεργατικές και αντιλαϊκές πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τη γενιά μας στην πρώτη μιας σειράς χαμένων γενεών.
  • Νίκη στον αγώνα των απεργών πείνας – πολιτικό άσυλο στους προσφυγές νομιμοποίηση όλων μεταναστών – εγγραφή τους στα σωματεία
  • Κάτω τα χεριά από το άσυλο
  • Καμία κατάθεση του νέου νόμο πλαίσιο
  • Όχι στο τείχος στον Έβρο, να διαλυθεί η FRONTEX και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανατροπή της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2
  • Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...