Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Υποδοχή των Μεταναστών Απεργών Πείνας στο λιμάνι του Πειραιά

Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 5.00 π.μ. (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ)

Την Κυριακή 23 Ιανουαρίου φτάνουν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μετανάστες εργάτες από την Κρήτη που, ενωμένοι με άλλους, ξεκινούν από την Τρίτη 25 Ιανουαρίου τη μεγαλύτερη έως σήμερα πανελλαδική απεργία πείνας μεταναστών. Οι 300 συνολικά μετανάστες απαιτούν να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή τη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα, αντιμετωπίζοντας καθημερινά υπερεκμετάλλευση, εξευτελισμούς και απελάσεις.
Μαζί με τους απεργούς πείνας ξεκινάμε και εμείς, ντόπιοι και μετανάστες αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες, έναν μεγάλο αγώνα για τη νίκη της απεργίας. Επειδή η απεργία πείνας των 300 μεταναστών είναι ένας αγώνας δίκαιος, μια κραυγή αντίστασης στα τείχη της Ευρώπης Φρούριο που υψώνονται στα σύνορα και στα γκέτο της ντροπής που φτιάχνονται στις πόλεις, ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία, την αστυνομική βαρβαρότητα, τη ρατσιστική και τη φασιστική τρομοκρατία. Επειδή ο αγώνας των μεταναστών αποτελεί απάντηση στην κρατική επιχείρηση διαίρεσης των εργαζομένων, εξαίρεσης δικαιωμάτων, κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού. Γιατί η εξαθλίωση ενός τμήματος της κοινωνίας προαναγγέλλει την εξαθλίωση και άλλων.
Γι’ αυτό η αλληλεγγύη μας στον αγώνα των μεταναστών είναι αγώνας για τα δικαιώματα όλων μας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να σταματήσουν το αίσχος των απελάσεων, ο εμπαιγμός των μαζικών απονομιμοποιήσεων των τελευταίων χρόνων και ο εκβιασμός της σύνδεσης της άδειας παραμονής με την επικόλληση ενσήμων.
Στηρίζουμε τους μετανάστες απεργούς πείνας και μπαίνουμε μαζί τους στον μεγάλο αγώνα αντίστασης και αλληλεγγύης.
 Την Κυριακή στις 23 Ιανουαρίου στις 5 π. μ, οι απεργοί πείνας φτάνουν στο λιμάνι του Πειραιά (Πύλη Ε3, πλοίο Λατώ). Nα είμαστε όλοι και όλες εκεί να τους υποδεχτούμε εκφράζοντας την αμέριστη αλληλεγγύη μας…

Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2011

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...