Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Νίκη στον αγώνα των συγκοινωνιών

apergia_22_apr_2.gifΟ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΑΣ
Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Το σχέδιο νόμου, που ενέκρινε ουσιαστικά το υπουργικό συμβούλιο, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, είναι κομμένο και ραμμένο στα ασφυκτικά όρια του Μνημονίου και της αντιδραστικής – αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Οι αυξήσεις των εισιτηρίων κατά 40%, το κλείσιμο λεωφορειακών γραμμών, τα δρομολόγια ανά μισή ώρα κλπ., μαζί με την μείωση των μισθών, την επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων και τις μετατάξεις 1.500 εργαζομένων στις συγκοινωνίες, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για το αντιλαϊκό περιεχόμενο. Ανοίγουν το δρόμο για την πλήρη παράδοση των δημόσιων συγκοινωνιών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν μπορούν να φτιασιδωθούν από τη δήθεν διαβούλευση και το «διάλογο» με τους εργαζόμενους, αφού όλα είναι προαποφασισμένα.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρά την ουσιαστική συναίνεση ΝΔ - ΛΑΟΣ και τη συνενοχή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας (ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ), συναντά ήδη μεγάλες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους, τους επιβάτες, το λαό γενικότερα.
Δεν μπορούν πια να πείσουν ότι η σφαγή των δικαιωμάτων και η εξοντωτική λιτότητα είναι «για το καλό μας». Όλο και πιο πολλοί καταλαβαίνουν ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των τραπεζιτών και των βιομηχάνων.
Οι συνεχιζόμενες απεργίες, αλλά και το κίνημα ανυπακοής των εργαζομένων και της νεολαίας -όπως εκφράζεται από τα διόδια μέχρι τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες- έχει ανησυχήσει το «μαύρο μέτωπο» κυβέρνησης – επιχειρηματιών – ΕΕ. Δεν είναι η απώλεια εσόδων που τους ανησυχεί, αλλά η απώλεια του φόβου, το γεγονός ότι ο λαός αποκτά μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και συναίσθηση της δύναμής του. Γι’ αυτό η κυβέρνηση τρέμει μπροστά στο γεγονός το ρεύμα ανυπακοής να μετατραπεί σε πολιτικό κίνημα ανατροπής.
Γι’ αυτό έχουν στα σκαριά, εκτός από τις γνωστές μεθόδους καταστολής, ακόμα και «χουντικά» μέτρα έκτακτης ανάγκης (συλλήψεις συνδικαλιστών, επιτάξεις, μηνύσεις, φυλακίσεις! Το νεοφιλελεύθερο λαγό Στέφανο Μάνο ακολούθησε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, ενώ ο ανεκδιήγητος Θ. Πάγκαλος προϊδεάζει για τους νέους γύρους της αντιδραστικής επίθεσης.
Δεν μας φοβίζουν πια! Το ποτάμι της λαϊκής αγανάκτησης έχει ξεχειλίσει. Όλο και πιο πολύ αυθεντικές εργατικές δυνάμεις παίρνουν την υπόθεση στα χέρια τους, υπερβαίνοντας τα υποταγμένα κατοικίδια της ΓΣΕΕ.
ΝA ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!!!
Για να αυξηθούν οι μισθοί και τα μεροκάματα, για να έχουμε αξιοπρεπή ασφάλιση, παιδεία, υγεία, πρέπει να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, των τραπεζών να διώξουμε την τρόικα ΕΕ – ΔΝΤ – ΕΚΤ, να ανατραπεί η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, να ηττηθεί κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιας πολιτικής.
Να γίνει παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού και χιλιοπληρωμένου χρέους. Αποδέσμευση από την ΟΝΕ, το ευρώ και την ΕΕ. Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των χρόνων δουλειάς για να βρίσκουν δουλειά οι άνεργοι και οι νέοι.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ
Με συνελεύσεις, με επιτροπές αγώνα, με συντονισμό των ίδιων των αγωνιζόμενων κλάδων να προχωρήσουμε τώρα σε απεργιακό αγώνα με χαρακτήρα διάρκειας, σε καταλήψεις χώρων δουλειάς, σε πανεργατική κινητοποίηση και νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία. Στηριζόμενοι στα σωματεία και τους μαχόμενους κλάδους, χωρίς να περιμένουμε τι θα κάνει η γραφειοκρατία της ΓΣΕΕ που στηρίζει τις κυβερνητικές και εργοδοτικές επιλογές.
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ να αναπτυχθεί ένα μεγάλο κίνημα στον ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ενάντια στο κύμα περικοπής μισθών, στις εκβιαστικές επιχειρησιακές και ατομικές συμβάσεις, για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων. Στον ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ενάντια στο «ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και την ΥΓΕΙΑ ενάντια στην διάλυσή τους και την παράδοσή τους στα επιχειρηματικά συμφέροντα.
 
Στους χώρους δουλειάς, σπουδών, στις γειτονιές παντού να ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη του για να μην γίνει η μετακίνηση σήμερα, το ρεύμα και το νερό αύριο, είδη πολυτελείας.
Οι εργαζόμενοι και ο λαός ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ
ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Ισχυρό μέτωπο αλληλεγγύης για να σπάσει η τρομοκρατία, να ανατραπεί η επίθεση και η αντιδραστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!
 Νέο Αριστερό Ρεύμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...