Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Καταγγελία από τη "Συσπείρωση Εργαζομένων στο Υπ.ΠΑΙΔΕΙΑΣ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Εν κρυπτώ πραγματοποιήθηκε το συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας. Όχι μόνο δεν γνωστοποιήθηκε στους χώρους δουλειάς η διεξαγωγή του, έτσι ώστε όποιος εργαζόμενος θέλει να μπορέσει να το παρακολουθήσει, αλλά δεν ενημερώθηκε ούτε η εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Συσπείρωσης Εργαζόμενων στο Υπουργείο Παιδείας για να συμμετάσχει. Απ’ ότι μάθαμε η ειδοποίηση ήταν προβληματική και σε άλλους Συλλόγους εκτός από τον δικό μας. Καταλαβαίνουν και η κυβέρνηση και αυτοί που τη στηρίζουν ότι η κατάσταση στους εργαζόμενους είναι εκρηκτική και φοβούνται οτιδήποτε ξεφεύγει από τα όρια του κομματικά ελεγχόμενου και υποταγμένου συνδικαλισμού.
Στην περίοδο του Μνημονίου και του Δ.Ν.Τ. και των όλο και αυξανόμενων κοινωνικών αντιδράσεων, ο ρόλος της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας γίνεται ζωτικής σημασίας για την κυβέρνηση. Όσο ο κυρίαρχος συνδικαλισμός απομακρύνεται από τους εργαζόμενους και τις ανάγκες τους, τόσο απολαμβάνει την υποστήριξη του κράτους, του κεφαλαίου και των ΜΜΕ.
Από τον Απρίλη του 2009 είχαμε καταγγείλει την διασπάθιση κονδυλίων του ΕΠΕΑΕΚ που προορίζονται για την Παιδεία, και από την ομοσπονδία και από τον σύλλογο γεγονός για το οποίο είχαμε δεχτεί απειλές. Θυμίζουμε ότι το προηγούμενο συνέδριο της ομοσπονδίας σε πολυτελές ξενοδοχείο, έγινε με τέτοια κονδύλια. (Αναλυτικά σε ανακοίνωσή μας με τίτλο « Μπορούμε να νικήσουμε με αυτού του είδους το συνδικαλισμό;» που υπάρχει στην ιστοσελίδα μας). Για το τωρινό συνέδριο δεν έχουμε στοιχεία.
Την ευθύνη γι’ αυτή την κατάσταση δυστυχώς δεν έχει μόνο η ΠΑΣΚΕ και η ΔΑΚΕ αλλά και η Αυτόνομη Παρέμβαση, η οποία και είναι συνυπεύθυνη και για τη διεξαγωγή του συνεδρίου εν κρυπτώ αλλά και ήταν σύμφωνη και για τη χρηματοδότησή του από τα συγκεκριμένα κονδύλια, στο παρελθόν τουλάχιστον. Φαίνεται ότι το κυνήγι της έδρας για την ΑΔΕΔΥ είναι πάνω απ’ όλα, για το καλό του κινήματος πάντα. Ο ρόλος της συγκεκριμένης παράταξης έχει φανεί και όλο το προηγούμενο διάστημα με τις ομόφωνες αποφάσεις στα διοικητικά συμβούλια του συλλόγου και το είδος της αντιπολίτευσης που ασκούν, φάνηκε όμως περισσότερο στην απεργία του 2008 (στο υπουργείο) με τον ανοιχτά απεργοσπαστικό ρόλο που έπαιξε.
Γίνεται επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός άλλου ρεύματος μέσα στο εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα, ανεξάρτητου πολιτικά και οικονομικά, από κράτος, κεφάλαιο και κόμματα που δεν θα παλεύει για τη «σωτηρία της χώρας» και της «εθνικής οικονομίας» αλλά θα αμφισβητεί το σύστημα της εκμετάλλευσης και του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και οργάνωσης της κοινωνίας. Η δημιουργία αυτού του ρεύματος δεν είναι υπόθεση κάποιων ειδικών, είναι καθήκον όλων όσων βλέπουν τις ζωές τους σήμερα να συνθλίβονται.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Συσπείρωση Εργαζόμενων
στο Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...