Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου από την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ!
O «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ 

Ακραία αντικοινωνική είναι η επιλογή από την κυβέρνηση του κλεισίματος του ΙΚΑ της Καλογρέζας, που θα οδηγήσει σε περαιτέρω υποβάθμιση το επίπεδο κάλυψης των ασφαλισμένων της περιοχής. Ήδη οι ασφαλισμένοι της Νέας Ιωνίας που εξυπηρετούνται από το κεντρικό ΙΚΑ της περιοχής, πήραν μια πρώτη γεύση από την πρόσφατη μεταφορά σε νέο κτήριο που η γειτνίασή του με δρόμο ταχείας κυκλοφορίας, χωρίς φανάρι, σε περιοχή με σοβαρό πρόβλημα στάθμευσης, οδήγησε σε χειρότερο επίπεδο εξυπηρέτησης. Μια ματιά κάθε πρωί έξω από το κτήριο είναι αποκαλυπτική: απελπισμένοι συνοδοί ψάχνουν για παρκάρισμα και συχνά περιφέρονται συνεχώς στα γύρω στενά μέχρι να ολοκληρωθεί η επίσκεψη του ηλικιωμένου που μετέφεραν, ταλαιπωρημένοι υπερήλικες διασχίζουν με φόβο το δρόμο, κάτοικοι της περιοχής αντιμετωπίζουν το διπλασιασμό του όγκου της κυκλοφορίας στην περιοχή. Σε αυτό το σκηνικό θα προστεθούν και όσοι εξυπηρετούνται από το ΙΚΑ Καλογρέζας, αν κλείσει το υποκατάστημα.
Η εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στην υγεία, με συγχωνεύσεις και περικοπές, σε συνδυασμό με τις αντιασφαλιστικές πολιτικές και τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας, πλήττουν το δικαίωμά μας για ποιοτική δημόσια υγεία και ικανοποιητικό επίπεδο ασφαλιστικών παροχών.
Η αντίδραση σε όλα αυτά, απαιτεί ενιαίο αγώνα ενάντια στη συγχώνευση υπηρεσιών του ΙΚΑ, ενάντια στη συγχώνευση νοσοκομείων, ενάντια στην υποβάθμισή τους, ενάντια στον περιορισμό των αναγκαίων προσλήψεων για να λειτουργήσουν όλοι αυτοί οι τομείς.
Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής, μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά και έξω από αυτό στις κινητοποιήσεις, συμμετέχει και στηρίζει κάθε διεκδίκηση που αντιπαλεύει τις συνέπειες του μνημονίου-προκρούστη δικαιωμάτων, που η κυβέρνηση με τις ευλογίες ΕΕ και ΔΝΤ, επιχειρεί να εφαρμόσει σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...