Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Να αποσυρθεί άμεσα το «εισιτήριο» των 5 ευρώ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

 
Με επιτροπές αγώνα να επιβάλλουμε τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο.
Τις τελευταίες μέρες επιχειρείται να τεθεί σε εφαρμογή στη Λέσβο το απαράδεκτο και αντικοινωνικό μέτρο του «εισιτηρίου» των 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας και το Βοστάνειο Νοσοκομείο. Το μέτρο πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους και τους χαμηλόμισθους που μια ζωή πληρώνουν για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
Για άλλη μια φορά βλέπουμε στο όνομα του χρέους να καλείται η κοινωνική πλειοψηφία να πληρώσει για την κρίση που το κεφάλαιο και το χρεοκοπομένο πολιτικό σκηνικό δημιούργησε. Αυτή είναι η πολιτική που επιβάλλει το Μνημόνιο των ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.
Το μέτρο, πέρα από τον απαράδεκτο εισπρακτικό χαρακτήρα που έχει, είναι ενταγμένο σε μια στρατηγική απαξίωσης και διάλυσης του ΕΣΥ. Η πολιτική της κυβέρνησης με τον αποκλεισμό των φτωχότερων ασθενών, την πλειοψηφία όσων καταφεύγουν στα Κέντρα Υγείας και το Βοστάνειο, επιδιώκει τη σημαντική μείωση της προσέλευσης. Στόχος είναι να μπορεί να επικαλεστεί στη συνέχεια το μικρό αριθμό επισκέψεων για να δικαιολογήσει το κλείσιμο ή την ιδιωτικοποίηση.
Με δυο λόγια μια ανίκανη να λύσει προβλήματα, αλλά παρ’ όλα αυτά καλοπληρωμένη διοίκηση, υλοποιεί την πολιτική του υπουργείου υγείας και του Μνημονίου, αφαιρώντας κάτι δεν της ανήκει: το δικαίωμα πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας. Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και δεν δικαιούται να το αφαιρέσει από κανένα η απονομιμοποιημένη κυβέρνηση του Παπανδρέου και των υπουργών του που δεν τολμούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο.
Καλούμε τους εργαζόμενους στην υγεία, την κοινωνική πλειοψηφία της Λέσβου, τα σωματεία, τους κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις να αντισταθούν σε αυτή την προοπτική. Με επιτροπές αγώνα να επιβάλλουν τη δωρεάν και ελεύθερη πρόσβαση στα Κέντρα Υγεία και το Νοσοκομείο. Δεν μπορούμε να αγοράζουμε κάτι που δικαιούμαστε. Ήδη στα διόδια των εθνικών οδών και στις αστικές συγκοινωνίες των μεγάλων πόλεων, η φωνή της κοινωνίας ακούγεται δυνατά: “δεν πληρώνω!”.
Σε αυτόν τον αγώνα κανείς δεν μπορεί να μείνει ουδέτερος δίχως να καταγραφεί από την λαϊκή οργή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...