Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

δεκάδες Χαλυβουργίες είναι η απάντηση στην εργοδοτική τρομοκρατία και την νέα κυβέρνησή τους


logo_anakoinosi-copy.gifΓελάστηκαν και πήραν φόρα οι βιομήχανοι και ο μηχανισμός τους, νομίζοντας ότι μετά τις εκλογές και με την νέα κυβέρνηση της τρόικας και του μνημονίου θα προχωρήσουν τα σχέδιά τους. Επιχείρησαν σήμερα να μπουν με τη βία στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας για να σπάσουν την απεργία, στέλνοντας μάλιστα 3 απεργούς στο νοσοκομείο.
Νωρίτερα η εργοδοσία του Μάνεση είχε προχωρήσει στην εκδικητική απόλυση του Χάρη Μανώλη, πρόεδρου της επιτροπής υγιεινής και ασφάλειας του εργοστασίου και υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις πρόσφατες εκλογές.
 
Οι προσπάθειες του Μάνεση και συνολικά των εργοδοτών θα πέσουν και πάλι στο κενό. Θα βρουν μπροστά τους έναν νέο γύρο απεργιών και αγώνων, ενάντια στην βάρβαρη πολιτική των μέτρων που θα επιβάλλει η νέα κυβέρνηση μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
Από σήμερα κιόλας, οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, όλος ο λαός, θα οργανώσουν την αντίσταση και την πάλη τους με νέα ορμή και ωριμότητα.  
Το δίλημμα για όλους τους εργαζόμενους, για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία έχει τεθεί: είτε θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση και την υποταγή για να σώσουν τα κέρδη και τις τράπεζες, το νόμισμα και το πολιτικό σύστημά τους, είτε θα απαντήσουμε με ένα νέο, ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό και λαϊκό κίνημα που θα τους ανατρέψει.
Καμία ανακωχή, ούτε μια ώρα αναμονή. Να φύγουν μαζί με την πολιτική και τα μνημόνιά τους, μαζί με το ευρώ και τους συμμάχους τους την ΕΕ και το ΔΝΤ.
 
Δεν θα περάσει, ούτε η εργοδοτική τρομοκρατία, ούτε οι διώξεις και οι δικαστικές αποφάσεις, ούτε οι τρομοκρατικές απολύσεις. Δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. Χιλιάδες και δεκάδες χιλιάδες «χαλυβουργοί» θα γεννηθούν και θα εμφανιστούν ενάντια στον μεσαίωνα του καπιταλισμού, στα εργοστάσια, τα γραφεία, τα καταστήματα και τις γειτονιές.
Η απεργία της Χαλυβουργίας είναι υπόθεση όλης της εργατικής τάξης!
 
-     Έξω οι απεργοσπάστες και οι μηχανισμοί του Μάνεση.
-     Να ανακληθεί η απόλυση του σ. Χάρη Μανώλη και όλων των απολυμένων χαλυβουργών τώρα.
 
Όλοι στο πλευρό των απεργών της Χαλυβουργίας. Όλοι στο κάλεσμα του σωματείου της Χαλυβουργίας και των εργατικών σωματείων για περιφρούρηση, αλληλεγγύη και οργάνωση.
 
Όλοι στον αγώνα για ένα νέο ξεσηκωμό.
Για να ζήσουμε καλύτερα πρέπει να τους ανατρέψουμε.
 
 
 
 
Το γραφείο τύπου του ΝΑΡ
Αθήνα, 21 Ιουνίου 2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...