Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μέσα Μαζικής Ανυπακοής!

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει ακάθεκτη την «αναδιάρθωση» των συγκοινωνιών σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Με το νομοσχέδιο που κατέθεσαν, προβλέπουν αυξήσεις εισιτηρίων, μείωση προσωπικού και συρρίκνωση τωνμισθών τους, περικοπές κόστους που σημαίνει μείωση γραμμών, ελάττωση συχνότητας δρομολογίων. Επιβάτες και εργαζόμενοι θα στερηθούμε δικαιώματα για να υπακούσουν οι κυβερνώντες και οι συνεργάτες τους στις εντολές του μνημονίου και των αγορών-τραπεζιτών.
Προσπαθούν να μας πείσουν ότι θέλουν να «νοικοκυρέψουν» τα οικονομικά, να καλύψουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Δεν ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που χρόνια τώρα λυμαίνονται το δημόσιο πλούτο και χαρίζουν τα πάντα στο κεφάλαιο, δίνουν τις υπερκοστολογημένες προμήθειες στους ημετέρους, χρησιμοποιούν το δημόσιο για να απομυζούν. Αυτοί, λοιπόν, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε για ελλείμματα. Θέλουν να μας αποπροσανατολίσουν ότι για όλα φταίνε οι μισθοί των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες. Δεν έχουν δικαίωμα οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ με βίλες και τα κότερα, να χρησιμοποιούν κάθε φορά που επιτίθεται σε ένα κλάδο με μισθούς των 1.200 και 1.500 ευρώ με τα ίδια ψεύτικα-κατασκευασμένα «στοιχεία» προκειμένου να διασπάσουν τους εργαζόμενους για να μας οδηγήσουν όλους στην «εξίσωση» των 700 ευρώ και της ελαστικής, ανασφάλιστης εργασίας.
Δεν δεχόμαστε τη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνίων με τη λογική της κερδοφορίας, της ανταγωνιστικότητας, του μικρότερου κόστους. Λογική που είναι σε βάρος της ποιότητας, της εξυπηρέτησης, της κάλυψης των αναγκών της μετακίνησης, των εργασιακών δικαιωμάτων. Δεν θα πληρώσουμε εμείς τα χρέη και τα ελλείματα που δημιουργεί η πολιτική τους. Δεν δεχόμαστε το χάλι και την απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών προκειμένου να τις παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο για το μάνατζμεντ και τη διαχείριση τους με αποτέλεσμα πιο ακριβά εισιτήρια, λιγότερο ασφαλείς συγκοινωνίες και χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα (περικοπή-κατάργηση μειωμένων εισιτηρίων και μη κάλυψη σε ώρες που δεν υπάρχει αιχμή ή σε περιοχές με λιγότερους επιβάτες). Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Πρέπει να επιδοτούνται από τους φόρους και όπως και η παιδεία, η υγείανα παρέχονται δωρεάν. Λεφτά υπάρχουν. Το κεφάλαιο πρέπει να πληρώσει φόρους και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι με την αύξηση των έμμεσων φόρων και την κατάργηση του αφορολόγητου.
Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές, δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής μας στο λεκανοπέδιο.
Να μην επιτρέψουμε να περάσει αυτή η αυξηση.
Να ματαιώσουμε τα σχέδια που μετατρέπουν σε είδη πολυτελείας το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα τρόφιμα, τις μετακινήσεις. Σε λίγο οι ανάλγητοι ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, Δ.Ν.Τ. και Ε.Ε. θα μας φορολογούν και τον αέρα που αναπνέουμε.
Απαιτούμε:
-Να μην περάσει το νομοσχέδιο για την διάλυση των συγκοινωνιών
-Δημόσιες-δωρεάν-ποιοτικές συγκοινωνίες
-Να ζούμε και να κυκλοφορούμε σε μια βιώσιμη πόλη.

Δεν Πληρώνουμε την Αύξηση των Εισιτηρίων!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΣ / ΔΩΡΕΑΝ / ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
 
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...