Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Πορεία ενάντια στα χαράτσια σε Περισσό - Πευκάκια / Καλογρέζα

Κοινή πορεία των επιτροπων κατοικων της περιοχής ενάντια στα χαράτσια το Σάββατο 21 Γενάρη ώρα 12:00 στην πλ. Σημηριώτη

 
Γείτονες, γειτόνισσες

Από τις αρχές του Δεκέμβρη, κάτοικοι στα Πευκάκια, τον Περισσό και την Καλογρέζα, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, συναντιόμαστε για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τη δράση μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ.
Το χαράτσι της ΔΕΗ είναι ένα ακόμη άδικο, αντιλαϊκό μέτρο που μας επιβλήθηκε μέσω των λογαριασμών ηλεκτροδότησης των κατοικιών μας, συνέχεια των όσων μας έχουν επιβάλλει το τελευταίο διάστημα. Ήδη η χρονιά που πέρασε ήταν εφιαλτική. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους ξετυλίχτηκε μια πρωτόγνωρη επίθεση. Απολύσεις, κατάργηση Συλλογικών Συμβάσεων, ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων, μη καταβολή δεδουλευμένων. Τον φετινό Οκτώβριο τα επίσημα στοιχεία έδιναν 1450 ανέργους ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ! Για να πληρωθεί το ληστρικό χρέος, το χέρι της κυβέρνησης και της Τρόικας, θα βρίσκεται συνεχώς στην «τσέπη» της εργατικής οικογένειας, με ένα διαρκές κόψιμο μισθών και κοινωνικών αγαθών αλλά και με «ειδικές εισφορές» και «έκτακτα τέλη» κάθε είδους. Στόχος τους να πληρώσει την καπιταλιστική κρίση ο λαός και να διαμορφωθούν οι όροι για νέα αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Να εξευτελιστεί ακόμη περισσότερο η εργατική δύναμη.

Η μάχη ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ και σε κάθε χαράτσι αποτελεί πλευρά της συνολικότερης μάχης ενάντια στην πληρωμή ενός χρέους για το οποίο οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι οι εργαζόμενοι. Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι γιατί δεν τους χρωστάμε τίποτα από όλα αυτά τα οποία μας χρεώνουν, γιατί το χρέος που μας καλούνε να πληρώσουμε δεν είναι δικό μας. Αρνούμαστε να πληρώσουμε με τη χειροτέρευση της ζωής μας, τους τόκους και τα κέρδη των δανειστών της χώρας.


Δεν χρωστάμε Δεν Πληρώνουμε Δεν Εκβιαζόμαστε

Δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου, της ΕΕ και του ΔΝΤ, «ότι αν δεν πληρώσουμε, θα μείνουμε χωρίς ρεύμα». Όσο πληρώνουμε θα μας ζητούν κι άλλα. Όσο πληρώνουμε τόσο αυτά θα γίνονται μόνιμα. Ούτε «τσιμπάμε» στις δήθεν ευαισθησίες της κυβέρνησης για τις ευπαθείς ομάδες. Αν πληρώσουμε το χαράτσι θα γίνουμε όλοι «ευπαθή άτομα».

Οι επιτροπές κατοίκων σε Πευκάκια-Περισσό και Καλογρέζα, οι λαϊκές συνελεύσεις που έχουν δημιουργηθεί ενάντια στα κάθε λογής χαράτσια, η άρνησή μας να δεχτούμε να πληρώσουμε για μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε εμείς, έχει αρχίσει να τους φοβίζει. Οι απειλές τους για διακοπή του ρεύματος δεν θα περάσουν! Γι αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε πιο δυναμικά, πιο μαζικά, μέχρι την οριστική κατάργηση του χαρατσιού και κάθε χαρατσιού που θα ‘ρθει στο μέλλον.

Η  ζωή και η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Η αλληλεγγύη και ο συλλογικός αγώνας μπορεί να νικήσει κάθε αντιλαϊκή πολιτική

Κανένας να μην πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Με συναντήσεις στη γειτονιά μας, και σε κάθε πολυκατοικία στην περιοχή μας, για να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα. Η αλληλεγγύη μεταξύ μας για να μην μείνει κανείς μόνος στην κρίση πάει χέρι-χέρι με τον αγώνα και την ανυπακοή για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και της συγκυβέρνησης που μας επέβαλαν πραξικοπηματικά. Γιατί μόνο έτσι θα απαλλαγούμε από τα χαράτσια τους οριστικά!

Όλοι μας συνειδητοποιούμε ότι όποιες αυταπάτες υπήρχαν τελείωσαν. Ο αποκρουστικός χαρακτήρας όλων τους, της κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ, των τραπεζιτών έχει αποκαλυφθεί. Κάθε μέρα γίνεται πιο φανερό ότι το δίλημμα που μπαίνει αντικειμενικά πλέον είναι: Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ.

Ή θα οργανώσουμε τη ζωή μας αλλιώς, χωρίς εκμετάλλευση, με αλληλεγγύη ο ένας απέναντι στον άλλο, ή θα υποταχθούμε στις πολιτικές ακραίας εκμετάλλευσης και στο σφαγείο κάθε είδους δικαιώματος, κάθε είδους κατάκτησης.

Καλούμε και όσους έχουν πληρώσει να έρθουν μαζί μας, να συζητήσουμε, να αρνηθούν την πληρωμή του επόμενου χαρατσιού. Συντονιζόμαστε με κάθε συλλογικότητα, σωματείο, επιτροπή γειτονιάς που αντιστέκεται στα χαράτσια.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΓΕΝΑΡΗ

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ  ΣΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ

Η επιτροπή Πευκακίων-Περισσού ξεκινά 11:00 από το 6ο Λύκειο (Σαλαμίνος)

Η επιτροπή Καλογρέζας ξεκινά 11:00 από το 9ο Δημοτικό (Πέτρινο)

Βρισκόμαστε 12:00 στην πλ. Σημηριώτη

ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ, ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΛΑΟ!

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ!


Τηλ. επικοινωνίας:  
Επιτροπή Πευκακίων - Περισσού: 6977694653, 6972691952, 6947205913 (www.epitropipefkakiaperissos.blogspot.com)
Επιτροπή Καλογρέζας: 6944698099, 6977242005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...