Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Ξαναχτύπησαν ρατσιστές σε βάρος του Μπαλοτέλι

Συνθήματα ακροδεξιών κατά του Ιταλού διεθνή

Οι έντονες αποδοκιμασίες που βίωσε ο Μάριο Μπαλοτέλι και τα ρατσιστικά συνθήματα που ξανακούστηκαν σε βάρος του από Ιταλούς ακροδεξιούς οπαδούς, έγιναν μείζον θέμα στον ιταλικό Τύπο. Στο χθεσινοβραδινό ισόπαλο (1-1) φιλικό της Ιταλίας με τη Ρουμανία στην Κλάγκενφουρτ της Αυστρίας, ο 20χρονος διεθνής φορ των «ατζούρι» με καταγωγή από την Γκάνα, στα 60 λεπτά που έπαιξε έγινε άθελά του το πρόσωπο του αγώνα.
Η «Messaggero» στην ηλεκτρονική της έκδοση έχει ως τίτλο: «Η Ιταλία απέτυχε στο φιλικό σε μια βραδιά ρατσισμού». Για τα όσα έγιναν σε βάρος του φορ της Μάντσεστερ Σίτι, αναφέρει ότι 100 ακροδεξιοί από τη βόρειο Ιταλία από το πρώτο λεπτό του αγώνα κάθε φορά που ο Μπαλοτέλι ερχόταν σε επαφή με την μπάλα αποδοκιμαζόταν έντονα. Παράλληλα φώναζαν συνθήματα με περιεχόμενο: «Δεν υπάρχουν νέγροι Ιταλοί» και «Στην Ιταλία θέλουμε μόνον Ιταλούς». Μαζί τους αποδοκίμαζαν τον νεαρό ποδοσφαιριστή και οι Ρουμάνοι οπαδοί που βρέθηκαν στις εξέδρες του αυστριακού γηπέδου.
«Συνθήματα κατά ιθαγενών» έγραψε η «Repubblica» σχετικά με τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Μπαλοτέλι και τονίζει ότι τόσο οι Ιταλοί όσο και οι Ρουμάνοι οπαδοί με ρατσιστικά συνθήματα καταφέρθηκαν κατά του Μπαλοτέλι. Τη στιγμή της αντικατάστασής του στο 60ο λεπτό από τον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, Ιταλοί ακροδεξιοί και Ρουμάνοι γιουχάισαν έντονα τον 20χρονο διεθνή επιθετικό. Παράλληλα οι ακροδεξιοί οπαδοί των «ατζούρι» βροντοφώναζαν: «Δεν θέλουμε πολυεθνική Ιταλία». 
«Ρατσιστές ντρόπιασαν την Ιταλία» έγραψε η «Stampa» για τα ρατσιστικά συνθήματα και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του Μπαλοτέλι. Επίσης σημειώνει ότι αποδοκιμάστηκε και ο Κριστιάν Λεντέσμα, μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκε στην Αργεντινή από Ιταλούς προγόνους. 
Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής σε δηλώσεις του σχετικά με το περιστατικό τόνισε ότι αισθάνεται πικραμένος και παράλληλα θυμωμένος για τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του. «Δεν είναι η πρώτη φορά που μου συμβαίνει και γι’ αυτό το λόγο από ένα σημείο και μετά όλα αυτές οι προσβολές με αφήνουν αδιάφορο. Όμως θέλω να πω σε αυτούς που με αποδοκιμάζουν, ότι στην Μπρέσια όπου και μεγάλωσα και είναι το σπίτι μου, ζουν χιλιάδες αλλοδαποί και υπάρχει πολυεθνική κοινότητα». 
Θέση για το θέμα πήρε και ο προπονητής της Ιταλίας Τσέζαρε Πραντέλι. «Εμείς που καθόμασταν στον πάγκο νοιώσαμε μεγάλη αγανάκτηση και πικρία για τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του Μάριο. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σταθούμε δίπλα του, να τον αγκαλιάσουμε και θα το δείξουμε έμπρακτα στο επόμενο ματς». 
Ο πρόεδρος της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας Τζιανκάρλο Αμπέτε τόνισε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν θέση στις εξέδρες των γηπέδων, είναι ανεπιθύμητοι και θα καταβληθεί προσπάθεια να απομακρυνθούν από τους αθλητικούς χώρους. 
Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο 41 από τους ακροδεξιούς Ιταλούς οπαδούς αναγνωρίστηκαν και αναμένεται να ληφθούν μέτρα εναντίον τους. 
Ο Μπαλοτέλι γεννήθηκε στο Παλέρμο στις 12 Αυγούστου του 1990 από μετανάστες Γκανέζους γονείς, τους Τόμας και Ροζέ Μπαρβουάχ. Λίγους μήνες μετά τη γέννησή του η οικογένεια μετακόμισε στην κωμόπολη Μπανιόλο Μπέλα που βρίσκεται κοντά στην Μπρέσια. Ο μικρός αντιμετώπισε προβλήματα υγείας και χρειάστηκε να υποβληθεί σε αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις. Οι γονείς του ζήτησαν βοήθεια από την κοινωνική πρόνοια και τους συστάθηκε να δώσουν το παιδί για υιοθεσία. Έτσι το 1993 ο Μάριο σε ηλικία τριών ετών υιοθετήθηκε από το ζευγάρι Φραντσέσκο και Σίλβια Μπαλοτέλι. Με τους φυσικούς του γονείς δεν διατηρεί επαφές και τους κατηγόρησε ότ ενδιαφέρθηκαν γι’ αυτόν μόνον όταν έγινε διάσημος παίζοντας στην Ίντερ.
πηγή:www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...