Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πάτρα: Επεισόδια έξω από το Παράρτημα του Πανεπιστημίου - Aνακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εμπόλεμη ζώνη η οδός Κορίνθου


Οι άνδρες της αστυνομίας στη διάρκεια των σημερινών επεισοδίων προχώρησαν σε 5 προσαγωγές. Και οι πέντε συλληφθέντες ήσαν ανήλικοι μαθητές ηλικίας 15-16 ετών.
Σε βάρος ενός από τους πέντε -και μάλιστα του νεότερου, ο οποίος ήταν λίγο κάτω από τα 15- σχηματίστηκε δικογραφία επειδή είχε πάνω του μία σιδηρογροθιά. Λίγη ώρα αργότερα και οι πέντε νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα.
Αυτή την ώρα η κυκλοφορία επί της οδού Κορίνθου έχει εκτραπεί στο ύψος της Κολοκοτρώνη.
Νωρίτερα:
13:14 Αναταραχή επικράτησε πριν από λίγα λεπτά έξω από το Παράρτημα του Πολυτεχνείου στην οδό Κορίνθου της Πάτρας. Τα ΜΑΤ επενέβησαν αμέσως στην περιοχή ρίχνοντας δακρυγόνα στους τριάντα περίπου αντιεξουσιαστές που ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Τα δακρυγόνα πάντως δημιούργησαν αναστάτωση καθώς επηρέασαν πολλούς από τους περαστικούς, οι οποίοι εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην οδό Κορίνθου, έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Συγκεκριμένα την ώρα που η ομάδα των μαθητών με επωνυμία "Ανυπάκουοι Μαθητές" τελείωναν την πορεία τους στο Παράρτημα κάποια άτομα άρχισαν να πετούν πέτρες προς τους αστυνομικούς και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ.
Η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία για πολύ ώρα μετά τα επεισόδια, φοβούμενη τυχόν συνέχεια από τα άτομα που είχαν παραμείνει στο παράρτημα και συνεχώς αυξάνονταν. Παράλληλα διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία, ενώ μεγάλη ήταν η αναστάτωση που προκλήθηκε στους περαστικούς.



Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τα επεισόδια στο Παράρτημα

"Η 17η Νοέμβρη δεν ανήκει στην καταστολή αλλά στη νεολαία και το λαό που αγωνίζονται"

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Πάτρας με αφορμή τα επεισόδια που αυνέβησαν σήμερα στο Παράρτημα στην Πάτρα. Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Σήμερα, 17η του Νοέμβρη, στη χρονιά της πιο σκληρής αντιλαϊκής επίθεσης, οι δυνάμεις καταστολής επιτέθηκαν μπροστά στον ιστορικό χώρο του Παραρτήματος. Με αφορμή μια μικρή πορεία μιας ομάδας μαθητών που διοργανώθηκε στις 12:00, διμοιρία των ΜΑΤ έκανε ρίψη χημικών μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αράτου, δηλαδή ακριβώς μπροστά στο παράρτημα το οποίο λειτουργεί υπό την κατάληψη των φοιτητικών συλλόγων του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Πατρών.
Μάλιστα δεν δίστασαν να προβούν σε δύο συλλήψεις, προφανώς χωρίς καμία δικαιολογία. Είναι σαφές ότι η επιλογή αυτή δείχνει τη διάθεση για σκλήρυνση της καταστολής του κινήματος και φυσικά δεν θα πιστέψουμε το ψέμα ότι μια ομάδα λίγων μαθητών, παιδιών 14-16 χρονών, αποτελούν αιτία για την επίθεση στο χώρο όπου εορτάζεται η επέτειος του πολυτεχνείου.
Η 17η Νοέμβρη δεν ανήκει στην καταστολή αλλά στη νεολαία και το λαό που αγωνίζονται. Το μήνυμα της εξέγερσης φτάνει μέχρι και σήμερα, αναζητά διέξοδο στα σύγχρονα πολυτεχνεία, αυτά που στις πύλες τους θα γράφουν “έξω το ΔΝΤ – έξω η Τρόικα”."

πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...