Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Δεν υπογράφουν!

Σημαντική εξέλιξη υπήρξε χθες με την καθολική και ανυποχώρητη στάση των εργαζομένων στο συγκρότημα Σκάι – Καθημερινή. Οι πιέσεις της εργοδοσίας για μείωση 10% σε όλους τους μισθούς συνάντησε τη σθεναρή άρνηση των εργαζομένων. Χθες (23/11) με γενική τους συνέλευση οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι κατέληξαν στην παρακάτω απόφαση:
«Οι εργαζόμενοι στο ραδιόφωνο του Σκάι δεσμεύτηκαν στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση, ότι δεν θα υπογράψουν τις «ατομικές συμβάσεις» εργασίας που η διεύθυνση του σταθμού απαιτεί, προκειμένου να κατοχυρώσει τη μείωση της μισθοδοσίας τους κατά 10%. Οι εργαζόμενοι δεν προτίθενται να απεμπολήσουν κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα και να ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να καταστρατηγήσουν δηλαδή τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Εξέφρασαν μάλιστα την πεποίθησή τους ότι οι μόνες αρμόδιες για την διαπραγμάτευση των συμβάσεών τους είναι οι συνδικαλιστικές ενώσεις τους. Καλούν την ΕΣΗΕΑ και το Διασωματειακό, να τους στηρίξουν έμπρακτα».
Η απόφαση αυτή και το κάλεσμα στο Διασωματειακό έδωσε το έναυσμα για νέα συνέλευση με παρουσία και των εκπροσώπων των σωματείων χθες το απόγευμα, όπου συμμετείχαν εργαζόμενοι από όλο τον Όμιλο. Εκεί παρουσία και εκπροσώπων της εργοδοσίας οι εργαζόμενοι δήλωσαν την αντίθεσή τους σε κάθε σχέδιο μείωσης μισθών και στην ουσία προσυπέγραψαν την παραπάνω ανακοίνωση.
Το Διασωματειακό καλεί σε συγκέντρωση αύριο Πέμπτη 25/11 στις 12.00 έξω από τα γραφεία του Ομίλου Αλαφούζου.
Χρέος όλων να δώσουμε μαζικό παρών και να στηρίξουμε την απόφαση των συναδέλφων. 

πηγή: http://diakladikimme.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...