Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΓΕΝ.ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΑ- ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΑ

Εδώ και 7 μήνες, με την υπογραφή του μνημονίου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με τη τρόικα έχει επιβάλλει μια κατάσταση συνεχούς κατάργησης δικαιωμάτων και κατακτήσεων του ελληνικού λαού. Γίναμε μάρτυρες της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού, του παγώματος και της μείωσης μισθών-καθώς και της κατάργησης συλλογικών συμβάσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, των ραγδαίων αναδιαρθρώσεων του ασφαλιστικού σε κατεύθυνση άρσης κεκτημένων και δικαιωμάτων δεκαετιών του εργατικού κινήματος, των πολλαπλών αυξήσεων του ΦΠΑ, των μαζικών απολύσεων και πολλών άλλων «νέων μέτρων».
Με την πρόφαση της «σωτηρίας» της χώρας και την «εξυπηρέτηση» του τοκογλυφικού– ληστρικού εθνικού χρέους (λες και όλοι μαζί το δημιουργήσαμε) ο Γιωργάκης του προεκλογικού συνθήματος «Λεφτά υπάρχουν» και του «Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» αφαιμάζει τεράστια κομμάτια του λαού και τάσσει ζεστό χρήμα ακριβώς σε αυτούς που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση: στους τραπεζίτες, το κεφάλαιο και τα διεθνή τσακάλια της κρίσης. Αντί για το «φως στο τούνελ» που υποσχέθηκε ο Παπανδρέου έρχεται μαζί με την τρόικα να ανακοινώσει άλλα τόσα μέτρα, καταργώντας δαπάνες, μισθούς και συντάξεις, βυθίζοντας μας σε μεγαλύτερη ανέχεια.
Έκφραση αυτής της πολιτικής αποτελεί και η σαρωτική αντιμεταρρύθμιση στην εκπαίδευση που έρχεται να αλλάξει πλήρως το τοπίο από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Πανεπιστήμιο ώστε να αντιστοιχηθεί στις συνθήκες της άγριας επίθεσης και κοινωνικής υποβάθμισης των εργαζομένων και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων, που επιβάλλει το Μνημόνιο.
Ο νέος νόμος πλαίσιο που προωθεί το τελευταίο διάστημα συστηματικά η κυβέρνηση εισάγει:
  • Την πλήρη κατάργηση της έννοιας του πτυχίου και των επαγγελματικών δικαιωμάτων που αυτό κατοχύρωνε, συμβάλλοντας στην εμπέδωση της εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης, την οποία ήδη βιώνει μεγάλος αριθμός εργαζομένων. Έτσι επίσης προωθείται η ατομική διαπραγμάτευση του μισθού, της ασφάλισης και των συνθηκών εργασίας, των εργαζομένων με τον εργοδότη τους.
  • Ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια στη λειτουργία πανεπιστημίου και απαλλάσσει το κράτος από τις δαπάνες για την παιδεία. Έτσι υλοποιείται μια κατεύθυνση μετακύλησης του κόστους της εκπαίδευσης στις πλάτες των φοιτητών, μια κατάσταση στην οποία όλες οι μορφές φοιτητικής μέριμνας (σίτιση, στέγαση, βιβλία) θα αναιρεθούν.
  • Με την εντατικοποίηση των όρων σπουδών επιχειρείται η πειθάρχηση των φοιτητών, η προώθηση του ατομικού δρόμου και το χτύπημα των συλλογικών αγώνων και διεκδικήσεων.
  • Να πεταχτούν μεγαλύτερα κομμάτια της νεολαίας έξω από το σχολείο και το πανεπιστήμιο και είτε να ενσωματωθούν άμεσα και με τους χειρότερους όρους στην αγορά της ελαστικής εργασίας είτε να ενσωματωθούν στα προγράμματα δια βίου «μάθησης» και κατάρτισης, εντείνοντας του νεολαιίστικους διαχωρισμούς.
Η εξέγερση και τα συνθήματά της, θεωρούμε πως βρίσκουν τη δικαίωση και τη συνέχειά τους στους δικούς μας αγώνες… Στους αγώνες για μια άλλη εκπαιδευτική και εργασιακή πραγματικότητα, για μια άλλη κοινωνία δίχως εκμετάλλευση. Στους σημερινούς αγώνες του φοιτητικού, του νεολαιίστικου και του εργατικού κινήματος.
Επιδιώκουμε το φετινό «πολυτεχνείο» να σημάνει την πρώτη μεγάλη αγωνιστική κλιμάκωση των κινηματικών διαδικασιών για τη χρονιά που διανύουμε. Ο Νοέμβρης του ’73 να συναντήσει το δικό μας Δεκέμβρη του ’08, το Δεκέμβρη της νεολαίας που εξεγείρεται ενάντια στο μέλλον που της ετοιμάζουν. Κλιμάκωση κατά την οποία θα συναντηθούν μαζικά στους δρόμους όλα τα πληττόμενα κοινωνικά κομμάτια: οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι και θα διατρανώσουν από κοινού με τον πιο μαχητικό τρόπο την αντίθεσή τους στην πολιτική κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε και του ΔΝΤ.

Δευτέρα 15/11
ΚΑΜΑΡΑ 18.00
ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΕΕ – ΔΝΤ και στην επίσκεψη της τρόικας στην Ελλάδα

Τρίτη 16/11 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
αμφ. Παναγιωτόπουλος 18.00
ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα: «Η επίθεση στην εκπαίδευση στην εποχή της κρίσης και του μνημονίου.
Αγώνες διαρκείας η απάντηση του νεολαιίστικου κινήματος»

Τετάρτη 17/11
Πολυτεχνείο 18.00
ΠΟΡΕΙΑ με αντικυβερνητικό αντιμπεριαλιστικό στίγμα τη μέρα της 17ης Νοέμβρη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ φοιτητικων συλλογων
Αρχιτεκτονικής, Γεωλογικού, Ιατρικής, Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων, Πληροφορικής, Φυσικού, Χημικού, Μουσικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...