Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο τύπου ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Υπουργείο… αντιπολίτευσης διεκδικεί η Ν.Δ. μετά τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στο Mega, το βράδυ της Δευτέρας. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι ένα αρνητικό αποτέλεσμα για την κυβέρνηση στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα τη …βοηθήσει, στο να πετύχει καλύτερη επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας! “Εάν πάρει το μήνυμα η κυβέρνηση και αλλάξει την πολιτική της, έχει καλώς”, είπε ο Α. Σαμαράς, μη θέτοντας ουσιαστικά ζήτημα ανατροπής ούτε της κυβέρνησης ούτε πολύ περισσότερο της αντιλαϊκής πολιτικής!
Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα καταργήσει το Μνημόνιο, σε περίπτωση ανάληψης της διακυβέρνησης, απάντησε ότι “η Ελλάδα (σ.σ. άρα και η ΝΔ) θα τηρήσει και θα σεβαστεί τις υπογραφές της”, εννοώντας σαφώς ότι θέμα κατάργησης του απεχθούς Μνημονίου δεν υπάρχει, παρά μόνο πιο “γρήγορης εξόδου”. Ο πρόεδρος της ΝΔ, που συχνά κόπτεται για τον πατριωτισμό του, δεν τολμά να βάλει θέμα άρνησης αναγνώρισης και πληρωμής του επαχθούς χρέους στους τοκογλύφους – τραπεζίτες, εντός και εκτός συνόρων.
Αποδεικνύοντας ο αρχηγός της ΝΔ τη συμμόρφωσή του με την αντιδραστική πολιτική που προωθούν από κοινού κυβέρνηση – ΕΕ – ΔΝΤ, περηφανεύτηκε ότι ψήφισε τα 30 από τα 60 νομοσχέδια που έφερε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, μεταξύ αυτών και εκείνα για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, για το καταστροφικό fast – track, για την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου κλπ.
Αυτό όμως είναι το πρόβλημα με τη ΝΔ από τη σκοπιά των συμφερόντων των εργαζομένων: ότι στην ουσία θέλει να εφαρμόσει την ίδια πολιτική, με αυτή της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, αλλά χωρίς μνημόνιο ή με ένα άλλο μνημόνιο, αρκεί να βρίσκεται η ίδια στην κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια τέτοια εναλλαγή.
Η διέξοδος βρίσκεται στον δικό τους αγώνα, σε ένα μαζικό πολιτικό κίνημα ανατροπής και σε μια άλλη Αριστερά, μαχόμενη, αντικαπιταλιστική, ελπιδοφόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...