Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Αποχαιρέτησαν έναν ακούραστο αγωνιστή

Κηδεύτηκε χτες ο Χρήστος Τριάντης

Τον ακούραστο αγωνιστή Χρήστο Τριάντη αποχαιρέτησαν την Τετάρτη συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και σύντροφοί του. Ο Χρήστος Τριάντης, που έφυγε σε ηλικία 92 χρόνων, αναπαύεται στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.
«Κλίνω το γόνυ σ΄ έναν ακούραστο αγωνιστή», είπε στον επικήδειο που εκφώνησε ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ) - θέση την οποία υπηρέτησε επί 15 χρόνια ο Χρήστος Τριάντης - για να προσθέσει: «Πάντα ήσουν στην πρωτοπορία από το πρωτοβάθμιο σωματείο σου μέχρι το τριτοβάθμιο, τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων Ελλάδας». «Ησουν φωτεινό παράδειγμα αγωνιστή», είπε ο Παναγιώτης Κονδύλης, μέλος του ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) Αθήνας. «Αν και ανήκαμε σε αντίπαλους πολιτικούς χώρους πορευτήκαμε μαζί στον κοινό αγώνα», είπε ο Δημήτρης Φραγκουλάκης, επίτιμος πρόεδρος του Σωματείου Βιοτεχνών Περιστερίου.
Τα θερμά συλλυπητήρια της ΚΕ του ΚΚΕ στην οικογένεια του Χρήστου Τριάντη εξέφρασε ο Βασίλης Μαμάης, μέλος της ΚΕ του Κόμματος. «Ο σύντροφος Χρήστος ξεκίνησε την πολιτική του δράση απ΄ τα χρόνια της Κατοχής με την ένταξή του στην ηρωική ΕΠΟΝ. Ράφτης στο επάγγελμα εντάχτηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ», είπε ο Β. Μαμάης απαριθμώντας τις θέσεις απ΄ τις οποίες υπηρέτησε το συνδικαλιστικό κίνημα περισσότερο από μισό αιώνα. «Ολες αυτές τις θέσεις, συνέχισε, τις υπηρέτησε ως μέλος του ΚΚΕ στο οποίο ήταν ενταγμένος μέχρι την τελευταία του πνοή. Υπηρέτησε με συνέπεια τις θέσεις του Κόμματος. Δεν ταλαντεύτηκε στις απότομες στροφές της ταξικής πάλης που βάζουν σε δοκιμασία τη συνείδηση. Γι΄ αυτό και το ΚΚΕ τον τίμησε με την υποψηφιότητά του για τις βουλευτικές εκλογές. Ανήκει σε αυτήν την κατηγορία των λαϊκών αγωνιστών, που ξεπερνούν τη μικροαστική τους καταγωγή και συναντώνται στους δρόμους της αντιμονοπωλιακής πάλης, με την ιδεολογία της εργατικής τάξης. Ανήκει σε αυτούς τους συνδικαλιστές που δε γίνονται υποχείρια των αυταπατών, που αντικειμενικά γεννά η ταξική τους θέση. Σε αυτούς τους συνδικαλιστές που έχουν βαθιά ριζωμένη στη συνείδησή τους την αντίληψη ότι η καθημερινή αγωνία για το μεροκάματο είναι μάταιη χωρίς την αγωνιστική διεκδίκηση. Οτι αυτή η δραστηριότητα δεν τερματίζεται ατομικά παρά μόνο με τον φυσικό θάνατο. Και τότε, όμως, παίρνουν τη σκυτάλη οι επόμενοι».
Ανάμεσα σε αυτούς που αποχαιρέτησαν τον Χρήστο Τριάντη ήταν και ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Παναγιώτης Μακρής.

πηγή: Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...