Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΟΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ή του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Όπως γνωρίζει πια όλη η Ελλάδα, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, ο …εθνικός αυτός ευεργέτης του …πολιτισμού, προχώρησε στο κλείσιμο των «ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ». Ένας εκδοτικός οίκος 53 ετών κλείνει και 100 εργαζόμενοι πετάγονται στον δρόμο.
Οι εργαζόμενοι των « ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» εδώ και ένα μήνα αγωνιζόμαστε ενάντια στην απόφαση αυτή. Στα πλαίσια του αγώνα μας ζητήσαμε από τους υπεύθυνους της «Στοάς του Βιβλίου» να δοθεί συνέντευξη τύπου στην αίθουσα της «Στοάς», στον πλέον κατάλληλο χώρο στην Αθήνα. Στην εκδήλωση αυτή θα μιλούσαν εκπρόσωποι των εργαζομένων, των συγγραφέων, των πανεπιστημιακών, των εκπαιδευτικών (ΔΟΕ –ΟΛΜΕ), βουλευτές και η επιτροπή αλληλεγγύης.
Η απάντηση των υπευθύνων της «Στοάς» ήταν αρνητική (!) με το σκεπτικό ότι η αίθουσα παραχωρείται μόνο για …παρουσιάσεις βιβλίων (!). Στην παρατήρησή μας πως η αίθουσα έχει δοθεί επανειλημμένα στην κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, υπουργό παιδείας (;), για να διοργανώσει φιέστες, η απάντηση που πήραμε από τον κ. ΚΟΥΤΕΒΕΛΑΚΗ ήταν αφοπλιστική: «Mα, αυτή είναι υπουργός»!!!
Όταν δε καταθέσαμε επίσημα το αίτημά μας, μας δήλωσαν πως …ΘΑ το εξετάσει το…Δ.Σ. της «ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ», ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ….
Οι εργαζόμενοι στα «Ελληνικά Γράμματα» εκφράζουμε την αγανάκτηση αλλά και την περιφρόνησή μας για τους …θεματοφύλακες του βιβλίου που στην πράξη αποδεικνύονται υποτακτικοί του συστήματος! Ας μείνουν στη στοά τους. Ευτυχώς υπάρχουν και πολλές άλλες φωνές εργαζομένων και πνευματικών ανθρώπων που στηρίζουν τον αγώνα μας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...