Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Ποδοσφαιρικός αγώνας αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

«Αν υπάρχει άνθρωπος σε κάποιο σημείο τού πλανήτη που υποφέρει και αδικείται, πρέπει να συμπάσχουμε και να πολεμάμε γι’ αυτό». Che

Η Hasta La Victoria Siempre στο πλευρό των 300 μεταναστών εργατών απεργών πείνας
Τη συμπαράστασή της στους εργάτες μετανάστες απεργούς πείνας εκφράζει η Hasta La Victoria Siempre, για την απόφασή τους να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους. Παρά την αντίδραση, σε μορφή υστερίας, των αστικών ΜΜΕ, οι 300 απεργοί κατάφεραν να κερδίσουν τον θαυμασμό και τη συμπαράσταση. Πολύ περισσότερο εκείνων που γνωρίζουν στην πράξη τα λόγια του Αντρέ Μπρετόν: «Ο Άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση».
Η Hasta La Victoria Siempre έδειξε κόκκινη κάρτα στον ρατσισμό τον περασμένο Σεπτέμβρη, όταν με σύνθημα «παίζουμε στο γήπεδο της αλληλεγγύης για να μην παίζει κανείς μπάλα στις ζωές μας», έδωσε αγώνα αλληλεγγύης στα Χανιά με το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε στο πλευρό τους, για όσο συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους. Μαζί θα διεκδικήσουμε μαχητικά το δικαίωμα στις ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και με δυνατό βηματισμό θα καταρρίψουμε την άποψη ότι «για όλα φταίνε οι μετανάστες».

Μέχρι τη νίκη, πάντοτε… «Πατρίδα μου όλη η γη …αδέρφια μου όλοι οι αγωνιζόμενοι άνθρωποι». Che

Για την κίνηση HASTA LA VICTORIA SIEMPRE,
Σάββας Κωφίδης- Σάββας Παπάζογλου-Βασίλης Λέκκας-Τάκης Βαμβακίδης.

** Στη φωτογραφία, το πανό από το παιχνίδι στα Χανιά κρατάνε οι Χουάν Ραμόν Ρότσα, Τάσος Κάκος, Σάββας Κωφίδης και τρεις εργάτες μετανάστες που βρίσκονται τώρα ανάμεσα στους απεργούς πείνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...