του Παναγιώτη Μπουγάνη
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο
Ελληνογάλλος με μαροκινές ρίζες Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί, ο οποίος
συνεργάζεται με το υπουργείο Δικαιοσύνης, διετέλεσε αρθρογράφος της
εφημερίδας «Αλφα Ενα»
Γίνεται
μια μεταναστευτική οργάνωση να συμμετέχει σε επιτροπή μαζί με τους
ρατσιστές που έκλεισαν την παιδική χαρά στον Αγιο Παντελεήμονα; Να
εκφράζει τις θέσεις του ΛΑΟΣ για το μεταναστευτικό και παράλληλα να
υπογράφει μνημόνιο συνεργασίας με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χάρη
Καστανίδη; Και ο πρόεδρός της να επιδοκιμάζεται από το βουλευτή του ΛΑΟΣ
Αδωνι Γεωργιάδη επειδή αποκάλυψε «σχέδιο ισλαμοποίησης της χώρας»;
Στην
εποχή μας όλα γίνονται. Ελάχιστοι γνωρίζουν πως ο Ελληνογάλλος με
μαροκινές ρίζες Ζαν-Ντανιέλ Κολομπανί είναι πρόεδρος της Ενωσης
Μεταναστών Ελλάδος (ΕΜΕ), αρθρογράφος στην εφημερίδα του ΛΑΟΣ «Αλφα
Ενα», αλλά και πρόεδρος της βραχύβιας Επιτροπής Αντιρατσισμού και
Μετανάστευσης του συγκεκριμένου κόμματος. Η ΕΜΕ υποστηρίζει ότι παλεύει για τα δικαιώματα των μεταναστών. Και για να το αποδείξει δεν διστάζει να εμφανίζει στην ιστοσελίδα της ως μέλος του διοικητικού της συμβουλίου τον Αλέξανδρο Ζαβό, πρώην πρόεδρο του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο ίδιος το αρνείται κατηγορηματικά. Εξηγεί: «Δεν νομιμοποιούμαι να είμαι μέλος -και άρα δεν είμαι- διοικητικού συμβουλίου σε μια μεταναστευτική οργάνωση, εφόσον δεν είμαι μετανάστης». Και συμπληρώνει: «Με την ΕΜΕ συνυπάρχουμε στο πλαίσιο ενός συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος της Ε.Ε., ενώ τους δίνω συμβουλές για διαδικαστικά θέματα όπως κάνω μ' όλες τις μεταναστευτικές οργανώσεις που έχουν ζητήσει τη βοήθειά μου».
Ο Α. Ζαβός έχει συμμετάσχει μαζί με πολιτικούς όλων των κομμάτων αλλά και καθηγητές πανεπιστημίου σε διάφορες εκδηλώσεις της ΕΜΕ για τα δικαιώματα των μεταναστών, όπως αυτή που πραγματοποιήθηκε κατά την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Ωστόσο, οι συμμετέχοντες πιθανόν να μην είχαν δει την εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος» τον Μάιο του 2009. Τότε ο Κ. Κολομπανί έλεγε πως «για να αλλάξει η κατάσταση στην Ελλάδα θα πρέπει να θέλει η πολιτική ηγεσία. Τόσα χρόνια που φώναζε ο κύριος Γιώργος Καρατζαφέρης που τον λένε φασίστα, που είναι ένας άνθρωπος που έχει μελετήσει το θέμα, και το γνωρίζει πολύ καλά, δεν είναι ο μόνος που το ξέρει, το ξέρουν όλοι».
Τον προηγούμενο Φεβρουάριο, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και υποστήριξε σε εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου πως το νομοσχέδιο οδηγεί τους μετανάστες να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας την αντίδραση του δημοσιογράφου που αναρωτήθηκε μήπως ο πρόεδρος της ΕΜΕ έχει πάρει μια σφραγίδα και παίζει πολιτικά παιχνίδια. Το σίγουρο είναι πως η ΕΜΕ του κ. Κολομπανί συμμετέχει σε επιτροπή με τον Σπύρο Γιαννάτο, μέλος της επιτροπής κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, ο οποίος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές μοίραζε φυλλάδια της «Χρυσής Αυγής» ενώ καταγγέλλεται για προπηλακισμούς μελών αριστερών οργανώσεων.
Εναν άνθρωπο που έχει δηλώσει σε έντυπο της ΕΜΕ ότι «δεν μπορώ να μπαίνω στο σπίτι μου το βράδυ και να βλέπω είκοσι ζευγάρια σαγιονάρες απ' έξω γιατί έχουν μετατρέψει το υπόγειο σε τζαμί»...
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Αδωνι Γεωργιάδη, ο προέδρος της ΕΜΕ Ζαν - Ντανιέλ Κολομπανί «είναι αυτός που δημοσίως και αρμοδίως έχει καταγγείλει τη βάσει σχεδίου ισλαμοποίησι της χώρας». Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο είναι «εκείνος που εκ μέρους των μεταναστών ζητά αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική».
Αυτές οι απαντήσεις δόθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο στο φόρουμ τις ιστοσελίδας του βουλευτή, όταν κάποιος του έθεσε το ερώτημα: «Υπάλληλος της «Α1» ονόματι Κολομπανί ζητά 10 τζαμιά;». Δέκα μέρες πριν είχε πραγματοποιηθεί η δημόσια προσευχή των μουσουλμάνων. Σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, ο πρόεδρος της ΕΜΕ είναι αυτός «που απεκάλυψε δημοσίως την απόφαση των Αφγανών και λοιπόν μουσουλμάνων να πάνε από τσαμπουκά και με σκοπό να προκαλέσουν και όχι επειδή δεν είχαν πού να προσευχηθούν, όπως διέδιδαν οι δικοί μας δημοσιογράφοι».
Η πρώτη εμφάνιση του Κολομπανί έγινε στις 24-05-2008, ως συντάκτη της πρωτοεμφανιζόμενης ολοσέλιδης στήλης «Τα νέα σε τρεις γλώσσες» στην εφημερίδα «Α1». Εκεί παρουσίαζε ειδήσεις μεταφρασμένες σε τρεις γλώσσες (ρώσικα, αραβικά και αγγλικά). Το τελευταίο του κείμενο δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου 2008.
Σήμερα
ο κ. Κολομπανί έχει αποτραβηχτεί από τη δημοσιότητα. Στη θέση του
εμφανίζεται ο πακιστανός αντιπρόεδρος της ΕΜΕ Σαγέντ Τζαμίλ Μοχάμεντ.
Μαζί με άλλα τρία μέλη της οργάνωσης συναντήθηκαν με τον υπουργό
Προστασίας του Πολίτη, Χρ. Παπουτσή, ως βασικοί εκπρόσωποι των νόμιμων
μεταναστών καταγγέλλοντας την κινητοποίηση των 300 απεργών πείνας.
πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου