Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Πανεργατική Απεργία 23/2: να συναντηθούν οι αγώνες και η οργή σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής

apergia2.gifΣε σοβαρή μάχη συνολικής εργατικής αντεπίθεσης πρέπει και μπορεί να μετατραπεί η πανεργατική απεργία στις 23 Φεβρουαρίου. Ανάγκη να συναντηθούν οι σοβαροί και μαχητικοί αγώνες στην υγεία, τις συγκοινωνίες, την Κερατέα, οι μετανάστες απεργοί πείνας, το κίνημα της ανυπακοής και του «δεν πληρώνω» και όλη η οργή και αγανάκτηση των εργαζόμενων σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατροπής της σκληρής αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
Την Δευτέρα συνεδριάζει ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων για να συζητήσει για την παρέμβασή του στην Απεργία της 23/2, αλλά και στα ανοιχτά μέτωπα σε κλάδους και αγώνες.  Την Τρίτη οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς έχουν εξαγγείλει 24-ωρη απεργία και συγκέντρωση. Παράλληλα υπάρχει στάση εργασίας από το ΕΚΑ. Μάχες διεξάγονται και σε μια σειρά χώρους δουλειάς ενάντια στις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και την εφαρμογή ατομικών συμβάσεων και εκ περιτροπής εργασίας.
Οι ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος, η αντικαπιταλιστική αριστερά, πρέπει να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη ενός πολιτικού εργατικού κινήματος ανατροπής της αστικής επίθεσης και στρατηγικής. Χρειάζεται τώρα να μπουν στο προσκήνιο τα αιτήματα της ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής της, η διαγραφή του χρέους και οι απαιτήσεις για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...