Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Aνακοίνωση των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ Πρωτοάθμιας και Δευτεροβάθμιας για την απεργία της 23/2

Η οργή μας ξεχειλίζει,ο αγώνας μας θα νικήσει

Οι εκπαιδευτικοί χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς, νεολαίους, μετανάστες που στη σημερινή ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ανταμώσανε με τα πανό και τις σημαίες στους δρόμους του αγώνα όλης της χώρας. Σημαντική και δυναμική παρουσία είχαν τα μπλοκ της εκπαίδευσης, του Συντονισμού των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, των σωματείων που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις όπως των ΜΜΜ, του μπλοκ από την Κερατέα, καθώς μαζικής αντιπροσωπείας των 300 απεργών πείνας μεταναστών.
Τα συνθήματά αντηχούσαν το θυμό αλλά και τη βεβαιότητα πως το εργατικό κίνημα θα σαρώσει αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική που εξαθλιώνει ανθρώπους και ξεπουλά τον τόπο. Πως δίκιο είναι ο νόμος του εργάτη, του απεργού, του άνεργου και του μετανάστη. Έκδηλη ήταν και η διάθεση των διαδηλωτών να παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος και να μην υποχωρήσουν.
Όλες οι φωνές συναντιόντουσαν στο κεντρικό σύνθημα:
ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ-ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΕΕ και ΔΝΤ
Επειδή είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ,
* που ξεπουλά στο κεφάλαιο τη γη, το νερό, το υπέδαφος, τον αέρα και τις δημόσιες επιχειρήσεις που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις, μειώνει τους μισθούς, διαλύει ασφαλιστικά συνταξιοδοτικά δικαιώματα
* που μετατρέπει την ΥΓΕΙΑ, την ΠΑΙΔΕΙΑ και τις συγκοινωνίες από κοινωνικά αγαθά σε αντιλαϊκές κερδοφόρες για το κεφάλαιο επιχειρήσεις
* που βρίζει το λαό αποκαλώντας τον τεμπέλη, χαραμοφάη, τζαμπατζή
Σήμερα επίσης αποδείχτηκε ολοφάνερα ότι ζούμε την εποχή του πιο ακραίου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού και της κρατικής τρομοκρατίας ως απαραίτητα δεκανίκια για να προωθηθεί η μεγαλύτερη λεηλασία των εργαζομένων που γνώρισε ο τόπος.
Η κυβέρνηση του κεφαλαίου στηρίζεται στη συμμορία των μεγαλοεκδοτών, της Ν.Δ., του ΛΑΟΣ και στη βία της αστυνομίας. Γι’ αυτό, μετά το παραλήρημα των προηγούμενων ημερών των μεγαλοδημοσιογράφων των καναλιών για την αναγκαιότητα εφαρμογής του Μνημονίου, η κυβέρνηση εξαπόλυσε τις ορδές των μηχανισμών καταστολής, με χημικά, προπηλακισμούς και συλλήψεις, να διαλύσουν τους απεργούς που διαδήλωναν στα μεγαλύτερα συλλαλητήρια της χώρας. Η πρωτοφανής κρατική βία που ξεδιπλώθηκε στη διαδήλωση, χτυπώντας και πάλι το μπλοκ της εκπαίδευσης καθώς και την πορεία σε πολλά σημεία με στόχο να τη διασπάσει ώστε να μην κατορθώσουν οι μαχόμενοι απεργοί να φτάσουν στην πλατεία συντάγματος, έπεσε στο κενό.
Η αποφασιστικότητα των διαδηλωτών να παραμείνουν στην πλ. Συντάγματος δεν κάμφθηκε με αποτέλεσμα χιλιάδες διαδηλωτές να κατακλύσουν τελικά την πλατεία και το δρόμο μπροστά από τη Βουλή και να παραμείνουν εκεί ως αργά το απόγευμα.
Τους προειδοποιούμε: η ΟΡΓΗ μας δεν καταστέλλεται και η αποφασιστικότητά μας δε θα υποχωρήσει μπροστά στους τραμπουκισμούς των ένοπλων υπηρετών της κυβερνητικής βίας.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ.
Στους δρόμους του αγώνα για την ανατροπή και τα εργατικά δικαιώματα.
ΑΓΩΝΑΣ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...