Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ-ΚΑΜΙΝΗΣ: ΣΑΡΑΝΤΑ ΛΕΠΤΑ ΣΩΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΩΝ

ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΔΗΜΟ, 40 ΛΕΠΤΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΣΤΕΓΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ;

Βρέθηκα στη γιορτή αγάπης στο Ρούφ που ορθώς οργάνωσε ο Δήμος της Αθήνας με τον ΚΥΑΔΑ για να δώσει ένα αξιοπρεπές γεύμα και λίγη ζεστή καρδιά στους αστέγους και πεινασμένους της πόλης. Τα χρειάζονται άλλωστε καθημερινά και τους λείπουν γιατί στο πάγκο των περικοπών των Μνημονίων οι δαπάνες για άστεγους μετράνε ψίχουλα για περιστέρια. Φρόντισαν οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Παπαδήμου να περικόψουν κατά 15% τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους για τους Δήμους ώστε να αδυνατούν σήμερα να προσφέρουν φροντίδα σε χιλιάδες άστεγους και πεινασμένους που γεννάει η πολιτική τους. 
Το πρόβλημα των αστέγων είναι οξύτατο καθώς άνεργοι, απολυμένοι και νεόπτωχοι είδαν να αδυνατούν να πληρώσουν νοίκι η την δόση της Τράπεζας και έχασαν το σπίτι τους. Ελάχιστοι βρήκαν λύση μέσω υπηρεσιών πρόνοιας του κράτους η του Δήμου Αθήνας, ο οποίος μάλιστα φρόντισε παραμονές Χριστουγέννων να ξεριζώσει τα παγκάκια της Κλαυθμώνος όπου κοιμόντουσαν κάποιοι άστεγοι χωρίς να τους πάει οπουδήποτε για να έχουν ένα καταφύγιο. Και όλα αυτά για ένα κυλικείο της Τεχνόπολις Α.Ε. που κάνει τζίρο ένα πενηντάρι-εξηντάρι την ημέρα! 
Ο πόνος των αστέγων μετατράπηκε σε τηλεοπτικό σώου στο βωμό ότι έτσι θα κερδίσουν αυτοί οι άνθρωποι το ενδιαφέρον της Πολιτείας και αυτό δεν είναι αποδεκτό. Αγώνες χρειαζόμαστε και διεκδικήσεις όπως στον ΑΛΤΕΡ και την Ελληνική Χαλυβουργία και όχι γλείψιμο της εξουσίας για να μας πετάει ψίχουλα. 
Γιατί ψίχουλα είναι ποσά των 5 εκατομμυρίων ενισχύσεων (που εύχομαι να τα πάρει ο ΚΥΑΔΑ γιατί συνήθως παραμένουν λόγια του αέρα οι υποσχέσεις των κυβερνήσεων) μπροστά στα δισεκατομμύρια που πάνε στις Τράπεζες των φίλων του κ. Παπαδήμου για να διασωθούν τάχα. 
Άραγε, πόσα από τα σπίτια που έχασαν οι άστεγοι ανήκουν στην ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας με βασικό μέτοχο την Εκκλησία της Ελλάδος; Πόσα από τα άδεια και ξενοίκιαστα κτίρια, σπίτια και ξενοδοχεία θα μπορούσαν άμεσα να δοθούν στους άστεγους; 
Αφήστε λοιπόν τις φιέστες κύριε Καμίνη και κοιτάξτε να διαμορφώσετε προϋπολογισμό με απαιτήσεις στην κεντρική κυβέρνηση που αντιστοιχούν στις ανάγκες των φτωχών, των απλήρωτων, των ανέργων, των αστέγων. Διεκδικείστε αύξηση των κονδυλίων για να μην πέφτουν κάτω τα παιδιά από υποσιτισμό στις αίθουσες των σχολείων, διεκδικείστε προσωπικό μόνιμο και πληρωμένο στην ώρα του για να φροντίσει τον κόσμο που έχει ανάγκη και σταματήστε τις απολύσεις συμβασιούχων. Η καλλιέργεια «ιματζ» για τον Παπαδήμο, το μη εκλεγμένο πρωθυπουργό των Τραπεζιτών και των Τροϊκανών, ζημιά κάνει στην υπόθεση του αγώνα για μια καλύτερη κοινωνία που βασικός κατεδαφιστής της είναι ο ίδιος.  


Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

1 σχόλιο:

  1. Διαβάστε ακόμα....
    Δυο βίντεο για ένα μάθημα.
    http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/01/blog-post_8498.html

    Μεσαίωνας
    http://taxikiantepithesi.blogspot.com/2012/01/blog-post_02.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...