Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ένας χρόνος χωρίς το σύντροφο Θανάση Φώτη

Ανακοίνωση

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος από τη μέρα που ο αγαπημένος μας φίλος και σύντροφος Θανάσης Φώτης έφυγε για πάντα από κοντά μας.

Η απώλεια του είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. Ο Θανάσης ήταν από τους σπάνιους ανθρώπους που είναι αταλάντευτα δοσμένοι στο συλλογικό όνειρο. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς εμμονές, με απόλυτη ανιδιοτέλεια και περισσή συντροφικότητα. Αυτό που ήταν και είναι η μεγάλη δύναμη, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο στο αριστερό κίνημα και τις οργανώσεις του.

Ταγμένος και ακούραστος μαχητής για μια νέα νικηφόρα αριστερά που θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αφοσιωμένος στην επαναστατική ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος βρέθηκε στο κίνημα από τα μαθητικά του χρόνια, στους εργατικούς και ταξικούς αγώνες στη συνέχεια και στους αγώνες μέσα στις γειτονιές για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων και αναγκών.

Για εμάς ο σ. Θανάσης αποτελεί παράδειγμα αριστερού ανθρώπου, ανθρώπου που η αγωνιστική συνέπεια και σεμνότητα νοηματοδοτεί με τον πιο ουσιαστικό τρόπο την έννοια της αριστεράς σήμερα.

Και αυτή είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά που ένας άνθρωπος μπορεί να αφήσει στην οικογένεια του, στους φίλους του και τους συντρόφους του και για αυτό αγωνίστηκε ο Θανάσης σε όλη του τη ζωή. Αυτή είναι η κληρονομιά που άφησε και σε εμάς, την οποία είμαστε αποφασισμένοι να τιμήσουμε μέσα από τους καθημερινούς μας αγώνες.

Την Κυριακή 29/1, 11:30π.μ. στο Α΄ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης οι σύντροφοι του θα συναντηθούμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του.

Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...