Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΑΥΛIΑ ΑΛΛHΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Από τις 31 Οκτωβρίου οι εργάτες της Χαλυβουργίας ξεκίνησαν έναν εμβληματικό αγώνα ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα που προσπαθεί να επιβάλλει η πολιτική συγκυβέρνησης-ΕΕ-εργοδοσίας, με την οποία δρομολογούνται νέες μειώσεις μισθών, περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τσάκισμα κάθε ίχνους της κατ επίφασης δημοκρατίας τους. Ο μεγάλος αυτός αγώνας ξεκίνησε όταν η εργοδοσία απέλυσε εκβιαστικά 35 συναδέλφους τους, με στόχο να επιβάλλει αμοιβές της τάξεως των 500 ευρώ το μήνα, εκ περιτροπής εργασία, το 5ωρο, απλήρωτες υπερωρίες και την κατάργηση στην πράξη των ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους. Και όλα αυτά παρά τη σκληρή φύση της δουλειάς τους και τα εργατικά ατυχήματα που ορισμένες φορές είναι και θανάσιμα.

Στόχος της κυβέρνησης τσιράκι των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών, του ΔΝΤ και της ΕΕ είναι η μόνιμη εδραίωση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου ως μια νέα κοινωνική πραγματικότητα. Απέναντι σε αυτή τη στρατηγική που έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται ξεσπούν αγώνες και σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως στο Alter, στην Ελευθεροτυπία, στη Λουκίσα στο Περιστέρι, στα Notos. Ήδη και κάτω από τη μεγάλη πίεση των εργαζομένων τα Εργατικά Κέντρα Αττικής κήρυξαν παναττική-πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη, σε αντίθεση στις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που σκοπίμως παίζουν το ρόλο του πυροσβέστη στις εργατικές κινητοποιήσεις.
Από τις πρώτες κιόλας μέρες της απεργίας, ένα δυναμικό κίνημα αλληλεγγύης αναπτύχθηκε γύρω από των αγώνα των χαλυβουργών. Σε αυτήν την κατεύθυνση και οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας πήραν την πρωτοβουλία για την διοργάνωση μιας συναυλίας αλληλεγγύης για την οικονομική και πολιτική στήριξη των απεργών την Παρασκευή 13/01/2012 στις 18:00 στα Προπύλαια.
Η απεργία των Χαλυβουργών, όπως και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις σε εργασιακούς χώρους, δεν είναι συντεχνιακά ζητήματα, αλλά αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Ως φοιτητές και συνολικά ως νεολαία δεν συναινούμε στη διάλυση του μέλλοντός μας που επιχειρείται από τα μέτρα λιτότητας, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και το νόμο-πλαίσιο που διαλύει τη δημόσια δωρεάν εκπαίδευση. Απαιτείται η συγκρότηση ενός μετώπου που θα ενοποιεί όλους τους επιμέρους αγώνες, θα βασίζεται στην ταξική ενότητα των εργαζομένων και θα προωθεί την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μέτρων της.
Οι απεργοί εργάτες μπορούν και πρέπει να νικήσουν, γιατί ο αγώνας τους είναι δίκαιος, είναι αγώνας για τη ζωή και την αξιοπρέπεια!


ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΩΝΕΣ


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔHΣY/ ΡΗΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ


ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ -ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩN

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην συναυλία αλληλεγγύης:

Στάθης Δρογώσης, Σπύρος Γραμμένος, Ζακ Στεφάνου, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Joanna Drigo, Ισμήνη Πέπε, Trendy Hooligans, Skanontropo, Klein Mein, Karma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...