Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ 3Ε ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗΣ


9/12/2011
Μετά από ένα και πάνω μήνα εμφανίστηκε χθες ο εργοδότης της 3Ε Εκτυπωτικής. Με τη συνοδεία Ζητάδων και της δικηγόρου του αλλά και αστυνομικών του τοπικού τμήματος, που κατέφτασαν λίγο αργότερα, προσπάθησε να διώξει από το χώρο του εργοστασίου τους εργάτες που ήταν εκεί εκείνη την ώρα περιφρουρώντας τις εγκαταστάσεις.
Τους κατηγορεί για κατάληψη, ενώ βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας την οποία όμως ο ίδιος δεν "αναγνωρίζει" μιας και, όπως τώρα ισχυρίζεται, την έκλεισε την επιχείρηση. Βέβαια γι' αυτά που τους χρωστάει κουβέντα!

Οι αστυνομικοί απειλώντας και σπρώχνοντας προσπάθησαν να βγάλουν έξω τους εργαζόμενους και παράλληλα ο Γιαννακόπουλος απειλούσε με μηνύσεις τους εργαζόμενους. Μια "λεπτομέρεια" είναι ότι η αστυνομία συνόδευε έναν ... καταζητούμενο, μιας και εκκρεμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης επειδή δεν κατέβαλε το δώρο των Χριστουγέννων! 
Η αντίδραση των εργαζόμενων ήταν άμεση. Συγκεντρώθηκαν όλοι αμέσως στο εργοστάσιο, απέκρουσαν την επίθεση και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν την αστυνομία στο τμήμα. Σε συνέλευσή τους αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την εργοστασιακή επιτροπή και το σωματείο να αποφασίσουν τις παραπέρα ενέργειές τους. Προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις από Δευτέρα

Η ανακοίνωση του κλαδικού τους σωματείου (Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων) λέει τα εξής:

29/12/2011
Συνάδελφοι - ισσες
Το Δ.Σ. του Σωματείου και η επιτροπή εργαζομένων καταγγέλουν την εργοδοσία της 3Ε Εκτυπωτική που αξιοποιώντας τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους, χρησιμοποιώντας ακόμη και αστυνομική βία, προσπάθησε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να τους πετάξει έξω από το χώρο την ώρα που βρίσκονταν στο εργοστάσιο λίγοι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι της 3Ε Εκτυπωτική βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις αρχές Δεκέμβρη και είναι απλήρωτοι από 4 έως 8 μήνες. 
Η εργοδοσία με απύθμενο θράσος, παρότι έχει τόσο καιρό απλήρωτους τους εργαζόμενους και εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για μη καταβολή του δώρου Χριστουγέννων, επιτίθεται. 
Όλα αυτά δεν ενόχλησαν τα "όργανα της τάξης" να συνδράμουν την εργοδοσία με απειλές και προπηλακισμούς να πετάξουν έξω τους εργάτες.
Αυτός ήταν και ο βασικός τους στόχος.
Κάτω από την κινητοποίηση και την αποφασιστική στάση εργαζομένων, σωματείου, ομοσπονδίας, οι απειλές και η τρομοκρατία έπεσαν στο κενό. 
Τα σχέδια της εργοδοσίας να διαλύσει τους εργαζόμενους, να τους πετάξει έξω από το χώρο δεν πέρασαν.
Είναι ολοφάνερο ποιός στρώνει το δρόμο στην ασύδοτη δράση της εργοδοσίας. Και αυτή δεν είναι άλλη από την πολτική της κυβέρνησης συνεργασίας "ΠΑΣΟΚ - ΝΔ- Καρατζαφέρης". 
Αυτή η πολιτική του μαύρου μετώπου είναι που δίνει γη και ύδωρ στο κεφάλαιο. Αυτή η πολιτική δίνει το δικαίωμα στην εργοδοσία της  3Ε Εκτυπωτικής, να μην πληρώνει, να γράφει στα παλιά της τα παπούτσια το ένταλμα σύλληψης και να χρησιμοποιεί τις κατασταλτικές δυνάμεις, να απειλεί και να εκβιάζει τους εργάτες. 
Για τους εργαζόμενους της 3Ε Εκτυπωτική και με την πείρα που αποκόμισαν και από τον αγώνα τους, ο δρόμος της διεκδίκησης, της αντεπίθεσης για τα δικαιώματά τους είναι μονόδρομος. Σε ρήξη για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής.
Καλούμε σε αλληλεγγύη στον αγώνα μας, όλες τις δυνάμεις του κλάδου και όλα τα σωματεία της Αττικής.

- ΑΓΩΝΑΣ ΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

Επιτροπή Εργαζομένων 3Ε Εκτυπωτική
η Διοίκηση του Σωματείου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...