Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΠΡΟΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί 
Οι έμποροι φωνάζουν για αγορές 
Οι άνεργοι πεινούσαν 
Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται 
Αυτοί που αρπάζουν το φαΐ απ’ το τραπέζι, 
κηρύσσουν τη λιτότητα 
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα
ζητάνε θυσίες 

Μπέρτολτ Μπρεχτ 


Είναι πράγματι προκλητικό. Όσοι χρόνια τώρα (τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, κατασκευαστές, ξενοδόχοι) πλούτιζαν και θησαύριζαν την περίοδο της ανάπτυξης, την περίοδο της κρίσης ένα μόνο τους ενδιαφέρει. Πως θα διασώσουν την κερδοφορία τους. 
Στο 1.000.000 οι πραγματικά άνεργοι, στο 25% μείωση του πραγματικού εισοδήματος. στο 7% προβλέπεται η ύφεση. Πολλές δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας κάθε χρόνο, μείωση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, αύξηση της μερικής απασχόλησης κατά 67,5% και αύξηση της εκ περιτροπής εργασίας. Και όλα αυτά με βάση τα επίσημα στοιχεία. 
Είναι σαφές πως επιδιώκουν να διαλύσουν κάθε έννοια αξιοπρεπούς εργασίας κι αμοιβών, αξιοποιώντας και τους ανέργους που αυτοί και οι πολιτικές τους δημιούργησαν. Οι μονομερείς μειώσεις μισθών και καταστρατηγήσεις ωραρίων σε μια σειρά εταιριών, η τρομοκράτηση των εργαζόμενων με την απειλή της απόλυσης πηγαίνουν χέρι χέρι με την ανεργία την ελαστική εργασία, την κατάργηση του βασικού μισθού την υποαπασχόληση, τις μαζικές απολύσεις, τα χιλιάδες λουκέτα.

Οι «αναγκαίες θυσίες» όμως που μας ζητάνε, τα νέα μέτρα, τα χαράτσια και η φορομπηχτική πολιτική που έρχονται απ’ το ΔΝΤ και την ΕΕ και που υλοποιεί με περίσσιο ζήλο η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου δεν χωράνε σε νούμερα και στατιστικές. Είναι θυσίες απ’ την υγεία μας, απ’ την εκπαίδευση των παιδιών μας, απ’ τις κοινωνικές υπηρεσίες που δεν έχουμε, απ’ την θέρμανση μας, απ’ το φαγητό μας. Δεν μιλάμε μόνο για την ποιότητα ζωής αλλά και για την αξιοπρέπεια και την ίδια τη ζωή μας. 
Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι εφιαλτικό. Θα δεχτούμε τον εκβιασμό της πείνας της εξαθλίωσης, του φόβου, του επιβιωτισμού και του ατομικού δρόμου; Θα δεχτούμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις; Απέναντι σε όλα αυτά πρέπει να οικοδομήσουμε τις συλλογικές μας αντιστάσεις. 
Στις 17 Ιανουαρίου θα είναι η πρώτη γενικευμένη κινητοποίηση των εργαζομένων στο νέο έτος απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση εργοδοσίας-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, με την κήρυξη της Παναττικής 24-ωρης Απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά και Λαυρίου. Η ηρωική απεργία των χαλυβουργών, το μεγάλο κύμα αλληλεγγύης σε αγώνες που ξεσπούν, οι συνεχώς αυξανόμενες εργατικές κινητοποιήσεις αλλά και η συλλογική και οργανωμένη αντίσταση και άρνηση πληρωμής απέναντι στην φορομπιξία και τα χαράτσια, μας δείχνουν τον δρόμο. Να αποκτήσουμε φωνή και πρόσωπο τώρα! Να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και τον ατομισμό, να στήσουμε δομές λαϊκής αλληλεγγύης και αλληλοϋποστήριξης, να συναντηθούμε με όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα που αγωνίζονται. 

Με το αγώνα μας πρέπει να στείλουμε την κυβέρνηση, την τρόικα και όλες τις αντιλαϊκές πολιτικές μια για πάντα στην ανεργία. 

• ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ
• ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 18:30 ΣΤΟ ΚΑΠΗ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ (ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΤΡΥΦΩΝΑ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...