Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης αρνείται να παραχωρήσει αίθουσες σε σχολείο για τη διενέργεια δωρεάν μαθημάτων!

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή, η οποία, μέσω της αντιδημάρχου Παιδείας Κ. Δεληγιάννη, αρνείται να παραχωρήσει αίθουσες σε σχολεία της περιοχής για να πραγματοποιηθούν τα δωρεάν μαθήματα σε παιδιά ανέργων, χαμηλόμισθων και υποαπασχολούμενων του Δήμου.
Την πρωτοβουλία διοργανώνουν καθηγητές - μέλη του Σ.Ε.Φ.Κ. (Σύλλογος Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών)  και η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, στους οποίους επανειλημμένα είχε ο Δήμος δεσμευτεί -αρχικά στο δημοτικό συμβούλιο- και στη συνέχεια μέσω της αντιδημάρχου Παιδείας. Καταγγέλλουμε την αντιδήμαρχο παιδείας Κ. Δεληγιάννη, η οποία απαίτησε να της δοθούν λίστες καθηγητών και μαθητών και επιτέθηκε προκλητικά στην πρωτοβουλία, αφού δεν κατάφερε να την θέσει υπό τις διαταγές της, όπως αρχικά απαίτησε (το ονόμασε «συνδιοργάνωση»). Το θράσος των ΠΑΣΟΚων υποστηρικτών της κυβέρνησης Παπαδήμου, του Μνημονίου και του Καλλικράτη έχει ξεπεράσει κάθε όριο.


Δηλώνουμε ότι:

α) Αρνούμαστε να παραδώσουμε λίστα καθηγητών που μπορεί να λειτουργήσει ως «μαύρη λίστα» για τους μεγαλο - φροντιστηριάρχες της περιοχής, καθώς, ως γνωστόν, τα δωρεάν μαθήματα θεωρούνται από πολλούς από αυτούς εχθρική ενέργεια. Παράλληλα, γιατί τόση παράλογη επιμονή να δοθούν λίστες μαθητών; Δεν νομιμοποιούμαστε από τους γονείς να δώσουμε προσωπικά στοιχεία των μαθητών, που μπορούν να γίνουν υποψήφια πελατεία και να γίνουν αντικείμενο ενόχλησης από καθηγητές ιδιαιτέρων –και ιδιοκτήτες μικρών και μεγάλων φροντιστηρίων, νόμιμων και μη, με πρόσχημα τη φιλανθρωπία. Ο Σ.Ε.Φ.Κ. είναι σωματείο αναγνωρισμένο, με Δ.Σ., ονόματα και διευθύνσεις, και αναλαμβάνει την ευθύνη της διενέργειας των μαθημάτων, το ίδιο και η Εργατική Λέσχη ως πρωτοβουλία ενεργών νεοσμυρνιωτών, γνωστών στον Δήμο.
β) Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν έτσι κι αλλιώς στις 10 Ιανουαρίου, ανεξάρτητα από το τι θα πράξει ο Δήμος. Η πρωτοβουλία για δωρεάν μαθήματα έχει αγκαλιαστεί από την κοινωνία, η συμμετοχή καθηγητών είναι πρωτόγνωρη και ως εκ τούτου καμιά δημοτική αρχή, καμιά κυρία Δεληγιάννη και κανένας εκπρόσωπος των φροντιστηριαρχών δεν μπορεί να την σταματήσει. Εμείς, ωστόσο, ως δημότες, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των σωματείων της εκπαίδευσης (ΣΕΦΚ και αργότερα ΕΛΜΕ) να διενεργήσουν μαθήματα σε σχολικές αίθουσες και όχι αλλού. Ο καθένας –και ο Δήμος ιδιαίτερα -ας αναλάβει την πολιτική ευθύνη και, κυρίως, την κοινωνική ευθύνη σε περίοδο κρίσης, καθώς με τη δράση του φαίνεται ότι εκπροσωπεί ιδιωτικά συμφέροντα φροντιστηριαρχών.   
γ) Για εμάς, η πρωτοβουλία για δωρεάν μαθήματα δεν είναι άσκηση «φιλανθρωπίας» από κυρίες του «καλού» κόσμου ή από κόμματα και δημοτικές αρχές που στηρίζουν Παπαδήμο και Μνημόνιο, αλλά αντίθεταπολιτική πράξη αλληλεγγύης από μαχόμενους καθηγητές σε ανέργους, υποαπασχολούμενους και χαμηλόμισθους εργαζόμενους  και εντάσσεται στην προσπάθεια για την ανατροπή της σημερινής βαρβαρότητας.
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δοθούν σχολικές αίθουσες! Να πάρουν θέση οι δημοτικές παρατάξεις για το ζήτημα
  • ΚΑΛΟΥΜΕ την Δευτέρα 9/01 στις 14:00 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Ελ. Βενιζέλου 18.
Αλληλεγγύη και οργάνωση για την αξιοπρέπειά μας –κανένας μόνος του στην κρίση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...