Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012

Μαθήματα αλληλεγγύης / Μαθήματα αγώνα


■ Η κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ, βυθίζουν την κοινωνία στην εξαθλίωση. 
■ Εμείς, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, αγωνιζόμαστε, απεργούμε, διαδηλώνουμε.

Δεν αποδεχόμαστε ότι όλα είναι μάταια, ότι πρέπει να μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε.

Η ελπίδα είναι στους αγώνες για την ανατροπή τους! Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς οι εργαζόμενοι δημιουργήσαμε και που μας έκλεψαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Γνωρίζουμε ότι συνώνυμα του αγώνα είναι η οργάνωση και η αλληλεγγύη.


Σφίγγουμε το χέρι του διπλανού μας. Του απολυμένου, του άνεργου, του εργαζόμενου που του μείωσαν τον μισθό του, που του κόβουν το ρεύμα, που δεν μπορεί να στηρίξει οικονομικά τα παιδιά του στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γι’ αυτό, εμείς, η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης και μαχόμενοι καθηγητές - μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών, πήραμε την πρωτοβουλία να διοργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης σε παιδιά ανέργων, υποαπασχολούμενων και γονιών με χαμηλό εισόδημα. Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 18 Γενάρη και η ανταπόκριση καθηγητών και μαθητών είναι πολύ μεγάλη. Θέλουμε να αναδείξουμε τις αξίες της συλλογικότητας, της συνεργασίας, της κριτικής σκέψης. Στην ερώτηση πώς θα θέλαμε να είναι τα παιδιά και οι γονείς τους, απαντάμε: Θέλουμε να είναι αγωνιστές και αισιόδοξοι άνθρωποι!

Γι’ αυτό, πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη δεν είναι:
– Χόμπι στα χέρια πλούσιων κυριών, των οποίων οι σύζυγοι εκμεταλλεύονται και απολύουν εργάτες,
– «Επαγγελματική» απασχόληση «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων», που ροκανίζουν κονδύλια κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης,
– Ψηφοθηρικό παιχνίδι κομμάτων και δημοτικών αρχών που στηρίζουν το Μνημόνιο, τον «Καλλικράτη», τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού,
– Απλήρωτη εργασία για να πλουτίζουν κάποιοι «επιτήδειοι» (λέγεται και «εθελοντισμός» τύπου ‘Athens 2004’),
– Κάλπικη «φιλανθρωπία» της εκκλησιαστικής ηγεσίας που διαχειρίζεται αμύθητα πλούτη.

Αντίθετα, η πραγματική αλληλεγγύη ήταν, είναι και θα είναι ταξική! Θέλουμε η εργατική τάξη να σταθεί στα πόδια της για να αντεπιτεθεί! Θέλουμε οι εργάτες να πάρουν την εξουσία, ώστε η Δημοκρατία των εργαζομένων να είναι τελικά ο εκφραστής και ο οργανωτής της αλληλεγγύης σε ολόκληρη την κοινωνία.

Καλούμε:
–    Τους συναδέλφους μας καθηγητές να συμμετέχουν στα μαθήματα αλληλεγγύης, παλεύοντας συγχρόνως για να ζουν αξιοπρεπώς από μία δουλειά, για να ανατραπούν οι νόμοι της Διαμαντοπούλου, για μαζικούς διορισμούς στη δημόσια εκπαίδευση, για να πεταχτούν οι ιδιώτες έξω από την εκπαίδευση. Καλούμε τους εργαζόμενους καθηγητές των φροντιστηρίων να ενισχύσουν το σωματείο τους, τον ΣΕΦΚ, στη μάχη που δίνει για την έμπρακτη κατοχύρωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων τους. Καλούμε τους καθηγητές των σχολείων της περιοχής μας να μπουν μπροστά και να αναδείξουν τον κοινωνικό ρόλο τους, όπως έκαναν παλιότερα οι δάσκαλοι της Αντίστασης στα χρόνια της ναζιστικής Κατοχής.
–    Τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους, να οργανωθούν στα σωματεία τους για να τα αλλάξουν, να δημιουργήσουν νέα, να συμμετέχουν στις λαϊκές συνελεύσεις, να στηρίξουν έμπρακτα τις πρωτοβουλίες ταξικής αλληλεγγύης στις γειτονιές. Τους καλούμε να συμμετέχουν στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης, μια μόνιμη δομή ταξικής δράσης και αλληλεγγύης στην πόλη μας. Με οργάνωση και αλληλεγγύη μπορούμε να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθησή μας και να τους νικήσουμε!

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ergatikilesxi.wordpress.com 
e-mail : protovoulia.mathimatwn@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...