Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Προς όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα


ΚΑΛΕΣΜΑ του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων σε Δημόσιο κ’ Ιδιωτικό τομέα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ στις 5 Φλεβάρη στις 11 πμ στο Πολυτεχνείο

Η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των κλαδικών συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κατάργηση επιδομάτων ανεργίας και των ωριμάνσεων και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο. Την ίδια στιγμή η φτώχεια διογκώνεται και οι άνεργοι ξεπερνούν το ένα εκατ.

Η ιστορική αυτή επίθεση διεξάγεται στα πλαίσια και με αφορμή την σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης. Με τη Σύμβαση αυτή και τα μέτρα που τη συνοδεύουν, εμπεδώνεται μια δεκαετής επίθεση βαρβαρότητας ενάντια στο λαό, καταστρέφονται τα ασφαλιστικά ταμεία, ξεπουλιέται και υποθηκεύεται κάθε δημόσιο αγαθό, ενώ η χώρα θα μετατραπεί σε μια εκτεταμένη ευροκινεζική ζώνη στυγνής  εκμετάλλευσης.
Παράλληλα στα πλαίσια της περιβόητης «οικονομικής διακυβέρνησης της ΕΕ, προωθείται ένα δεύτερο Μάαστριχτ αφάνταστα πιο αντιλαϊκό από το πρώτο. Πρωτοφανής επιτήρηση, αυτόματες σαρωτικές περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δαπάνες. Οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και η ΕΕ θα αποφασίζουν για τα πάντα, οι επιταγές τους γίνονται σύνταγμα, τα συμφέροντα του κεφαλαίου θα γίνουν απόλυτος νόμος για τους λαούς της Ευρώπης
Αυτές οι εξελίξεις συνδέονται η μία με την άλλη, αφορούν όλη την Ευρώπη και στο σύνολό τους δημιουργούν μια νέα, πολύ δύσκολη κατάσταση  για τον κόσμο της δουλειάς.
Η πολιτική αυτή πρέπει να ανατραπεί!
Σε μια τέτοια εξαιρετικά  κρίσιμη περίοδο η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει εμπλακεί σε έναν «κοινωνικό διάλογο» με τις εργοδοτικές οργανώσεις προκειμένου να βρεθεί τρόπος μείωσης του «εργατικού κόστους»!!. Αντί να ξεκόψει οποιαδήποτε συζήτηση που έχει σχέση με το (άμεσο ή έμμεσο) κόστος εργασίας και να οργανώσει άμεσα την μάχη, φτιάχνει κλίμα «συναίνεσης» και διαλόγου των «κοινωνικών εταίρων». Δεν κήρυξε καν  24ωρη απεργία την 17η Γενάρη. Δείχνει για μια ακόμα φορά πόσο υποταγμένη είναι στις επιλογές του κεφαλαίου, της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του.
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ είναι επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ΤΩΡΑ ένα μεγάλο κίνημα στηριγμένο στις διαδικασίες βάσης των ίδιων των εργαζόμενων, που θα πει ένα μεγάλο όχι. Εμπνευσμένοι από τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Πιο ώριμοι  από τις μεγάλες μάχες του Ιούνη και του Οκτώβρη πρέπει να γυρίσουμε και να μην φύγουμε αν δεν φύγουν!!
Καλούμε όλα τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, όλους όσους θεωρούν ότι πρέπει να αντισταθούμε τώρα και να παλέψουμε για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών της κυβέρνησης, της τρόικα και του κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...