Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

2 εκατομμύρια απεργοί στην Αγγλία (βίντεο)

Πάνω από δύο εκατομμύρια εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα έκαναν απεργία στην Αγγλία, εχθές Τετάρτη 30 Νοέμβρη. Εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους σε πρωτοφανείς απεργιακές συγκεντρώσεις για τα δεδομένα της χώρας.
Απεργιακές επιτροπές βρίσκονταν από νωρίς το πρωί έξω από κάθε πόρτα δημόσιας υπηρεσίας, πανεπιστημίου και νοσοκομείου και καλούσαν τους εργαζόμενους, τους καθηγητές και τους φοιτητές σε απεργία και πορεία. Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στο νέο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που επιφέρει περικοπές στις συντάξεις και τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, στην αυξηση της ανεργίας στη χώρα, στους προσθετους φόρους και την άυξηση των διδάκτρων για την παιδεία. Χαρακτηριστική είναι η ενότητα των σωματείων των εργαζομένων που κάλεσαν σε κοινή δράση μετά απο πολλά χρόνια. Πάνω από 30 τριτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία οργάνωσαν την απεργία. Στις ανακοινώσεις των σωματείων αναγγέλεται νέα απεργία το Γενάρη, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τα μέτρα. 

Εξαιρετικό βίντεο για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στη Μεγάλη ΒρετανίαΓκάιντες απο αλληλέγγυους του μεγαλύτερου συνδικάτου δημοσίων υπαλλήλων UNISON, στο Caledonian University της Γλασκόβης


       parallhlografos.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...