Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της κλαδικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Δημόσιο

Καμιά αναβολή - Καμιά ανακωχή

ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ - Ε.Ε - Δ.Ν.Τ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ - ΛΑΟΣ

Με τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ-ΛΑΟΣ άνοιξε μια νέα «μαύρη σελίδα» για τη ζωή και το μέλλον εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων. Αυτή η κυβέρνηση, που επιβλήθηκε από τους τραπεζίτες, την ΕΕ και το ΔΝΤ με τις ευλογίες Μέρκελ - Σαρκοζί, δεν έχει ως στόχο να μας «σώσει» για… 6η φορά, αλλά να μας οδηγήσει στο σφαγείο της νέας δανειακής σύμβασης, των Μνημονίων και της χρεοκοπίας. Η συμμετοχή σε αυτό το μαύρο μέτωπο των ιδεολογικών απογόνων του Μεταξά και των βασανιστών της χούντας δείχνει την αγωνία της οικονομικής ολιγαρχίας να στήσει πάση θυσία τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα στο απόσπασμα. Θα μας απευθύνουν - λένε - το λόγο, αφού «τακτοποιήσουν» όλα τα κρίσιμα ζητήματα της νέας δανειακής σύμβασης που θα υποθηκεύσει τις ζωές μας για τουλάχιστον 10 χρόνια ακόμη! Τώρα, λένε, δεν χρειάζεται η γνώμη του λαού, χρειάζεται «εθνική ενότητα» και «υπευθυνότητα» για τη στήριξη των Τραπεζών και της πολιτικής που μας οδήγησε ως εδώ.
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ GOLDMAN SACHS
Σε Ελλάδα και Ιταλία οι πρωτομάστορες της διαμόρφωσης της πιστωτικής πολιτικής σε ΕΕ και ΔΝΤ, οι διαχειριστές των κρατικών χρεών και ομολόγων, τοποθετούνται σε πρωθυπουργικούς θώκους, ως «άσπιλοι και αμόλυντοι», για να προχωρήσουν σε «διαρθρωτικές αλλαγές» και «μεταρρυθμίσεις» που είναι απαραίτητες ώστε να ικανοποιηθούν οι πιστωτές. Όταν λένε «μεταρρυθμίσεις» εννοούν ξεπούλημα και ιδιωτικοποιήσεις. Όταν λένε ανταγωνισμό εννοούν κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μισθούς 500 ευρώ και μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις.
Όταν λένε «δημόσιο χρέος» εννοούν τις ζημιές των τραπεζών που τις φορτώνουν στο κρατικό προϋπολογισμό. Όταν λένε «φοροδιαφυγή» εννοούν το μισθωτό, το συνταξιούχο, τον άνεργο που δεν έχουν να πληρώσουν, τον μετανάστη που πουλάει μικροπράγματα για να εξασφαλίσει ένα κομμάτι ψωμί. Όταν μιλάνε για «αναδιοργάνωση υπηρεσιών» εννοούν διάλυση του δημόσιου τομέα, απολύσεις και εφεδρεία.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ
Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στις υπηρεσίες του δημοσίου γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αυτός ο δημόσιος τομέας που σήμερα πυροβολούν, είναι κατ’ επίφαση μόνο δημόσιος. Καταναλώνει εμπορεύματα και υπηρεσίες της Siemens και της Telecom στις ΔΕΚΟ, της Goldman Sachs και των «εθνικών» μας εργολάβων στα δημόσια έργα, των πολυεθνικών του φαρμάκου στα νοσοκομεία. Σε αυτό το «σπάταλο» δημόσιο πουλάνε τα πρώτα ονόματα της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας οικονομικής ελίτ. Οι ισχνές κοινωνικές υπηρεσίες, η κουτσουρεμένη δημόσια υγεία και παιδεία, ο όποιος ελεγκτικός ρόλος του δημοσίου (π.χ. έλεγχος εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, προστασία αγαθών πολιτιστικής κληρονομιάς, φυσικού περιβάλλοντος) δεν υπήρξε ποτέ στις προτεραιότητες των κυβερνώντων: κατακτήθηκε με αγώνες των εργαζόμενων και σήμερα επαφίεται στον πατριωτισμό όσων δημοσίων υπαλλήλων δεν βλέπουν τους εαυτούς τους ως υπηρέτες του εκάστοτε Υπουργού, αλλά ως υπαλλήλους της κοινωνίας και του λαού.
Στην πραγματικότητα, αυτό που σήμερα πυροβολούν Κεφάλαιο-Κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ είναι η σταθερή εργασία και τα εργασιακά μας δικαιώματα – αυτά που μας εξασφαλίζουν ότι μπορούμε ακόμη να προσπεράσει τον αναποτελεσματικό ριζοσπαστισμό που δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από το «ναι» στο Μάαστριχτ και το ευρώ. Αν πάρουμε τη ζωή μας και τους χώρους εργασίας μας στα δικά μας χέρια, μετατρέποντας τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα Υπουργεία, σε κέντρα αγώνα όχι μόνο των εργαζόμενων σε αυτά, αλλά όλου του αγωνιζόμενου λαού.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ
Δεν είναι τόσο δυνατοί όσο θέλουν να δείχνουν. Οι προσπάθειες να επιβληθούν οι τάχα «σοβαροί τεχνοκράτες» για να εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στην κοινωνία, καταρρέουν μπροστά στην ανάγκη του συνταξιούχου για ψωμί, του άνεργου για δουλειά, του εργαζόμενου για μισθό. Οι ανυποχώρητες κινητοποιήσεις, η επιμονή του μαζικού κινήματος, οι λαϊκές συνελεύσεις, η κοινωνική αλληλεγγύη, μπορούν να ανατρέψουν τις κυβερνήσεις τους και την πολιτική που προσπαθούν να μας επιβάλουν.
Ξαναπιάνοντας το νήμα των συνελεύσεων, των καταλήψεων, των απεργιών, των διαδηλώσεων, των επιτροπών αγώνα, μπορούμε να επιβάλουμε οι μάχες που ξεκινούν από την 1η .εκέμβρη να γίνουν αφετηρία για κλιμάκωση με γενική πολιτική απεργία διαρκείας για να φύγουν αυτή η συγκυβέρνηση, η ΕΕ, το ΔΝΤ και η πολιτική τους.
Καλούμε κάθε εργαζόμενο να συμβάλει με το δικό του τρόπο στη συγκρότηση ενός εργατικού κινήματος πού θα παλέψει και θα επιβάλει:
-Tο γκρέμισμα της συγκυβέρνησης τραπεζιτών - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - νοσταλγών της Χούντας
-Την οριστική διαγραφή του χρέους
-Τη στάση πληρωμών στους δανειστές και τους τοκογλύφους
Η Κυβέρνηση - Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. - με τις πολυδιαφημισμένες συμφωνίες τους - «κουρεύουν» αποκλειστικά την περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων, τις κοινωνικές δαπάνες και το εισόδημα των εργαζομένων για να δώσουν τα πάντα στους τοκογλύφους και τους τραπεζίτες, όπως καταδεικνύεται με τον προϋπολογισμό του 2012. Εμείς παλεύουμε για:
-Την έξοδο από το ευρώ και την αποδέσμευση από την Ε.Ε
-Την εθνικοποίηση χωρίς αποζημίωση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων
-Την κατάργηση όλων των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων
-Την απαγόρευση των απολύσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
-Τον εργατικό και κοινωνικό έλεγχο σε κάθε υπηρεσία του δημοσίου, ώστε να λειτουργεί για τη στήριξη των δημόσιων αγαθών και των κοινωνικών υπηρεσιών, τον έλεγχο της δράσης του κεφαλαίου, την αναδιανομή του πλούτου σε όφελος του εργαζόμενου λαού.

Αγώνας για την αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης με ορίζοντα το σοσιαλισμό - κομμουνισμό της εποχής μας!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΔΗΜΟΣΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...